Orban: Boc, om cu calităţi extraordinare; Băsescu: Nu v-a spus Viktor că e bun şi premierul nostru?

Premierul ungar Orban Viktor a declarat, sâmbătă, la "Tusványos", răspunzând unor întrebări, că omologul român, Emil Boc, este "un om cu calităţi extraordinare", iar românii ar trebui să aibă mai multă încredere în el, preşedintele Traian Băsescu replicând în glumă aceleiaşi solicitări din public.

84 afișări
Imaginea articolului Orban: Boc, om cu calităţi extraordinare; Băsescu: Nu v-a spus Viktor că e bun şi premierul nostru?

Orban: Boc, om cu calităţi extraordinare; Băsescu: Nu v-a spus Viktor că e bun şi premierul nostru? (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

Premierul Ungariei, Orban Viktor, şi preşedintele României, Traian Băsescu, au fost întrebaţi de publicul participant la dezbaterea "Europa Centrală - Centrul Europei?", când va avea România un premier de talia celui ungar.

"Eu am toată stima pentru Emil Boc, m-am întâlnit cu el de multe ori. Nu doresc să mă implic în politica internă a României, dar premierul dumneavoastră este un om cu calităţi extraordinare, a reprezentat foarte, foarte bine propriul punct de vedere în Parlamentul European, a fost convingător şi a prezentat convingător interesele care servesc România", a spus Orban Viktor.

El a opinat că un premier român, al ţării care se confruntă cu o situaţie dificilă de criză, "are o treabă mult mai grea decât oricare altul".

Orban a spus că românii ar trebui să aibă mai multă încredere în premierul lor, să nu uite că a fost ales cu două treimi din voturi şi a amintit că România are o structură mult mai complexă, căreia premierul trebuie să îi facă faţă.

"Cred că şi preşedintele Traian Băsescu ar trebui să îl susţină", a afirmat Orban Viktor.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a răspuns în glumă la întrebarea din public despre şeful Guvernului român.

"Mă întrebaţi când va avea România un premier ca Viktor Orban. Nu v-a spus Viktor că e bun şi premierul nostru?", a spus Băsescu, râzând.

Despre Traian Băsescu, premierul ungar a declarat că acesta a vorbit "pe inima" sa când a spus că ţările Europei nu trebuie să mai "cerşească credite ca să se poată ridica în picioare".

El a spus că toate ţările europene vor trebui să scadă deficitul bugetar creat prin contractarea de credite de la FMI sub trei la sută.

"Dacă ne asumăm această politică comună, ne vom putea ridica pe picioare, din punct de vedere economic, fără ajutoare venite din SUA sau din altă parte, care să ne bage şi mai tare în colaps", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici