Orban: Candidatura lui Oprescu ne creează anumite avantaje

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, sâmbătă, la Ploieşti, că dacă Sorin Oprescu va candida la Preşedinţia României acest lucru ar aduce avantaje candidatului PNL Crin Antonescu, mărind şansele acestuia de a intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

52 afișări
Imaginea articolului Orban: Candidatura lui Oprescu ne creează anumite avantaje

Orban: Candidatura lui Oprescu ne creează anumite avantaje (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

Ludovic Orban a reamintit că actualul primar general al Capitalei a promis bucureştenilor şi înainte şi după ce a fost ales în funcţie că va guverna Bucureştiul timp de două mandate, Orban spunând că principala obligaţie pe care Sorin Oprescu o are în momentul de faţă este aceea de a-şi respecta angajamentele faţă de locuitorii Capitalei.

Orban a mai spus că, din punct de vedere tactic, din analizele PNL reiese că o candidatură a lui Sorin Oprescu la prezidenţiale aduce avantaje candidatului PNL Crin Antonescu.

"Din punct de vedere tactic, din toate analizele noastre intrarea lui Sorin Oprescu în cursă (pentru alegerile prezidenţiale - n.r.) nu numai că nu ne dezavantajează, ci chiar ne creează anumite avantaje. În primul rând că ia din electoratul lui Băsescu din Bucureşti şi din câteva centre urbane, în mod evident" a spus prim-vicepreşedintele PNL.

"În al doilea rând, Oprescu, chiar dacă ia între 1 şi 1,5% din intenţiile de vot pentru Crin Antonescu, muşcă extrem de serios din intenţiile de vot exprimate pentru Mircea Geoană şi de asemenea va aduce la vot votanţi în plus, care probabil nu ar fi votat dacă Sotin Oprescu nu ar fi fost candidat. Din toate aceste puncte de vedere intrarea lui Sorin Oprescu în cursă este în avantajul lui Crin Antonescu şi măreşte şansele acestuia de a intra în turul doi", a explicat Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici