Orban: Cum să amâni alegerile locale? E nevoie de legitimitate

  • Premierul Ludovic Orban spune că este exclusă amânarea alegerilor locale
  • „Cetăţenii îşi formează opţiunile şi e fundamental pentru comunităţile locale să aibă în capul trebii reprezentanţi legitimi. E nevoie de legitimitate”.
818 afișări
Imaginea articolului Orban: Cum să amâni alegerile locale? E nevoie de legitimitate

Premierul Ludovic Orban spune că este exclusă amânarea alegerilor locale: „Cetăţenii îşi formează opţiunile şi e fundamental pentru comunităţile locale să aibă în capul trebii reprezentanţi legitimi. E nevoie de legitimitate”.

„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolilor. Deci şcoala se va deschide la 14 septembrie şi alegerile se vor ţine la 27 septembrie. E ridicolă ideea exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile?”, spune Ludovic Orban.

El a reamintit că mandatele aleşilor locali au fost deja prelungite.

„Data alegerilor a fost convenită de toţi liderii politici. Deja campania electorală e în curs, cetăţenii îşi formează opţiunile şi e fundamental pentru comunităţile locale să aibă în capul trebii reprezentanţi legitimi, care să fie învestiţi cu încrederea oamenilor, pentru că e nevoie de legitimitate. Le e frică la pesedişti de alegeri. În ultima vreme le-a fost foarte frică de alegeri şi e normal, că lumea s-a cam lămurit”, mai spune premierul.

Dacă Guvernul Orban amână redeschiderea şcolilor, alegerile locate trebuie amânate, a spus liderul social-democrat Marcel Ciolacu: „Nu mai accept dubla măsură şi voi provoca o discuţie serioasă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici