Orban: Dacă nu anchetaţi utilizarea fondului de rezervă al guvernului, sunteţi complici

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban le-a spus, miercuri, în plenul Camerei, parlamentarilor că, dacă nu vor vota înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind utilizarea fondului de rezervă al guvernului în 2013 şi 2014, vor deveni "complici sau tăinuitori la abuzuri".

357 afișări
Imaginea articolului Orban: Dacă nu anchetaţi utilizarea fondului de rezervă al guvernului, sunteţi complici

Orban: Dacă nu anchetaţi utilizarea fondului de rezervă al guvernului, sunteţi complici (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Viaţa merge înainte şi roata se învârte, dragii mei! Veţi ajunge în opoziţie! Gândiţi-vă că, indiferent dacă suntem în opoziţie sau la putere, avem obligaţia să veghem la modul în care este utilizat banul public!", a precizat Orban, care a pledat pentru solicitarea liberalilor de înfiinţare a unei comisii parlamenatre de anchetă, care să verifice modul în care s-a utilizat Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia guvernului în anii 2013 şi 2014.

El a susţinut că, în 2014, s-au făcut "alocări discriminatorii şi subiective, cu scopul de a favoriza obţinerea de voturi în campania electorală".

"Dacă nu veţi vota pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, veţi deveni complici sau tăinuitori la abuzurile care s-au făcut la alocarea banilor publici. (...) Nu vom face decât să ne facem părtaşi la risipa banului public din ultimii 25 de ani şi la gravele acte de corupţie, care astăzi se văd în anchetele DNA", a mai spus deputatul Orban.

Şi deputatul neafiliat Remus Cernea a declarat că va susţine înfiinţarea unei astfel de comisii de anchetă, arătând că a solicitat informaţii privind utilizarea acestor fonduri şi a primit drept răspuns faptul că "pentru construcţia de biserici s-au alocat 72 de milioane de lei, în ultimii doi ani".

Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD, a precizat, însă, că solicitarea PNL de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind utilizarea fondului de rezervă "nu întruneşte elementele procedurale pentru a fi luată în calcul", deoarece doar PNL şi-a desemnat membrii într-o astfel de comisie.

Neacşu a mai spus că, în cazul în care cererea PNL va fi suspusă la votul final, PSD va vota împotriva sa.

Deputaţii au în programul de lucru să dea votul final asupra proiectelor de pe ordinea de zi miercuri, începând cu ora 17,30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici