Orban: Dacă rata de infectare creşte, s-ar putea carantina anumite zone din Capitală

  • Premierul Ludovic Orban spune că nu exclude posibilitatea ca în Capitală să fie instituită carantinarea.
  • ”Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici”, a spus Orban
4188 afișări
Imaginea articolului Orban: Dacă rata de infectare creşte, s-ar putea carantina anumite zone din Capitală
Premierul Ludovic Orban spune că nu exclude posibilitatea ca în Capitală să fie instituită carantinarea. Premierul a precizat că dacă rata de infectare trece de 3 la mia de locuitori, elevii şi profesorii vor continua şcoala online.
 
„Dacă e depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe utlimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online integral. De asemenea - aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi se vor păzi de infectare”, a spus Orban.
 
„La indicele peste 3 la mie e prevăzut în ordinul comun Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei ce înseamnă trecerea la scenariul roşu şi anume învăţământ online”, a spus premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covid,
orban,
scoli

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici