Orban: Decizia CC este un început bun, ar trebui să mai facă două lucruri

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia CC este un început bun, cerând Curţii să solicite, pentru imaginea completă a fraudei, CNP-urile tuturor votanţilor pentru identificarea votului multiplu şi declaraţiile pe proprie răspundere din diaspora.

12 afișări
Imaginea articolului Orban: Decizia CC este un început bun, ar trebui să mai facă două lucruri

Orban: Decizia CC este un început bun, ar trebui să mai facă două lucruri (Imagine: Mediafax Foto)

"Decizia Curţii este un început bun. Cer Curţii Constiuţionale încă două lucruri: solicitarea codurilor numerice ale tuturor votanţilor atât din secţiile normale, din secţiile speciale şi din secţiile din străinătate, pentru a compara şi identifica voturile duble sau multiple. Solicit oficial CC să ceară de la toate secţiile de votare din străinătate declaraţiile pe proprie răspundere care au fost date de votanţii din diaspora", a susţinut Ludovic Orban.

Orban a menţionat că solicită Curţii Constituţionale să facă aceste verificări pentru "a avea o imagine completă asupra dimensiunii fără precedent a fraudei electorale" şi să ceară cele două lucruri pe care le-a invocat el.

Curtea Constituţională a decis, vineri, renumărarea voturilor nule de către BEC pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

PSD a depus, marţi, la Curtea Constituţională, o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici