Orban: Decizia CSM, fără echivoc/ În Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit să comită seppuku

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi seară, că decizia Secţiei pentru Procurori a CSM privind cererea de revocarea a şefei DNA este „clară”, afirmând că dacă ar fi trăit în Japonia ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar fi trebuit să comită seppuku, după un asemenea eşec.

1198 afișări
Imaginea articolului Orban: Decizia CSM, fără echivoc/ În Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit să comită seppuku

Orban: Decizia CSM, fără echivoc; În Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit să comită seppuku

„Un dezastru pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, un dezastru previzibil pentru că încă de la prezentarea aşa-ziselor motive pentru fundamentarea solicitării de revocare s-a văzut că această este foarte şubredă şi că nu are la bază o analiză serioasă. (...) Dacă ar fi trăit în Japonia, Tudorel Toader ar fi trebuit să comită seppuku după un asemenea eşec lamentabil, penibil (...)”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Digi 24.

Ludovic Orban a afirmat că decizia Secţiei pentru Procurori a CSM este „o decizie clară, fără echivoc ”.

„Din păcate pentru Tudorel Toader a ajuns în penibila situaţie de marioneră a liderilor coaliţie de guvernare, a lui Dragnea, Tăriceanu şi a celor care duc un război interesat, care are la bază nu căutarea dreptăţii, ci scăparea propriei piei. Este vorba despre nişte oameni care au probleme în justiţie şi consideră că războiul cu DNA şi Codruţa Kovesi este cel care ar putea să le rezolve aceste probleme”, a adăugat liderul PNL.

Orban a spus că Tudorel Toader s-a temut că dacă „nu execută comanda” va îşi va pierde funcţia de ministru al Justiţiei.

„(...) Lui Tudorel Toader i-a fost frică să nu îşi piardă funcţia de ministru al Justiţiei. Era convins că dacă nu execută comanda urma să fie schimbat din funcţie. (...)”, a susţinut Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a afirmat că atacul împotriva procurorului şef al DNA a fost premeditat.

„(...) în propunerea (de modificare a legilor justiţiei-n.r.) care a fost preluată de parlamentarii binecunoscuţi Nicolicea, Şerban Nicolae, Florin Iordache, în prima formă, era scos preşedintele Iohannis din procedura de revocarea şi asta îmi arată foarte clar că ei, încă de atunci, au premeditat această lovitură contra procurorului şef (...) Au scos preşedintele din procedura de revocare, deşi îl păstraseră în cea de numire a procurorilor şefi. Au premeditat acest atac împotriva procurorului şef al DNA şi acesta este obiectivul pe care îl urmăresc de un an, un an şi jumătate, de a scăpa de procurorul şef şi de a transforma DNA într-o instituţie care să nu mai deranjeze mărimile zilei şi care să nu mai îndrăznească să demareze anchete împotriva celor care este posibil să fi săvârşit infracţiuni în gestiunea funcţiilor publice pe care le-au deţinut”, a spus Orban.

Secţia pentru Procurori a CSM a dat, marţi, aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

Orban: Iohannis, extrem de consecvent. Nu i se poate pune la îndoială susţinerea luptei anticorupţie

"Eu cred că toată lumea ştie la ce să se aştepte de la preşedinte. (...) Nu (n.r. vor fi surprize). Îl cunosc pe preşedintele Iohannis şi este extrem de consecvent în atitudinile şi în acţiunile sale politice, iar preşedintele Iohannis a avut o atitudine foarte clară legată de această dispută între politicienii din majoritatea parlamentară şi DNA, de altfel a şi lăsat să se înţeleagă că nu vede niciun motiv pe care să se bizuie această propunere de revocare, aşa că nu cred că preşedintelui Iohannis poate cineva să-i pună la îndoială atitudinea şi consecvenţa în ceea ce priveşte susţinerea independenţei justiţiei şi a luptei anticorupţie", a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, întrebat dacă vor fi surprize în ceea ce priveşte decizia pe care preşedintele Klaus Iohannis o va lua cu privire la cererea de revocare a şefei DNA, Laura C. Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici