Orban: Declaraţiile lui Voiculescu, o dovadă-n plus că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa

Declaraţiile fostului ministru ne arată o dată-n plus că premierul Florin Cîţu a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcţie, spune liderul PNL, Ludovic Orban, ca reacţie la afirmaţiile lui Vlad Voiculescu.

595 afișări
Imaginea articolului Orban: Declaraţiile lui Voiculescu, o dovadă-n plus că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa

Orban: Declaraţiile lui Voiculescu, o dovadă-n plus că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa

„Declaraţiile de azi ale fostului ministru ne arată o dată-n plus că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcţie”, spune Ludovic Orban ca reacţie la declaraţiile lui Vlad Voiculescu.

Orban a reluat ideea potrivit căreia Florin Cîţu are dreptul constituţional de a cere revocarea unui ministru.

„A făcut-o nu pentru că e un ministru de la o altă formaţiune politică, ci pentru că era vorba despre un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus. Nu e vorba de orice domeniu, ci de cel mai important domeniu, ţinând cont de pandemia de COVID-19. Decizia e strict guvernamentală, administrativă, care nu are legătură cu contextul politic, ci e o decizie care permite îmbunătăţirii activităţii din Sănătate. În rest, sunt speculaţii politice, poveşti”, adaugă Orban.

Liderul PNL reiterează susţinerea lui Florin Cîţu ca premier.

„Noi nu ne jucăm cu România. În momentul în care am luat decizia să-l sprijin pe Florin Cîţu, nu ne schimbăm peste noapte că ne cere cineva. Dacă fiecare partener din coaliţie poate să determine schimbarea premierului atunci când e nemulţiumit politic înseamnă că am schimba premierul din lună-n lună. Nu există. Mai ales că nu există o motivaţie. Premierul a luat o decizie corectă, o decizie care are susţinere publică şi o decizie care era evidentă pentru cea mai mare parte a populaţiei. Obiectivul său a fost să crească calitatea actului de guvernare”, mai spune Ludovic Orban.

Preşedintele PNL afirmă că nu există riscul unei crize guvernamentală: „Eu cred că lucrurile se vor aşeza şi vom merge mai departe. Am convingerea că putem depăşi acest impas”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici