Orban: Deficitul bugetar existent pe 2019 este rezultatul unor politici catastrofale ale PSD

Premierul interimar a declarat, joi seara, că deficitul bugetar de 4,6% este rezultatul unor politici „catastrofale” ale PSD, iar PNL ţinteşte un deficit sub 3% pentru 2022, strategie care ar fi fost acceptată de Comisia Europeană.

382 afișări
Imaginea articolului Orban: Deficitul bugetar existent pe 2019 este rezultatul unor politici catastrofale ale PSD

Orban: Deficitul bugetar existent pe 2019 este rezultatul unor politici catastrofale ale PSD

„Deficitul pe 2019 este deficitul care a fost provocat de politici sistematice de reducere a veniturilor şi de creşterea cheltuielilor fără existenţa unor venituri şi a unor minciuni gogonate care au fost nu lansate în spaţiul public sub forma unor vorbe, ci minciuni gogonate care au fost incluse în fundamentele bugetului de stat pe 2019. 4,6%, deficitul care a existat pe 2019, este rezultatul unor politici catastrofale ale PSD. Ceea ce am făcut noi, am făcut un buget care, deşi nu eram majoritari în Parlament, ne-am angajat răspunderea pentru buget, l-am dat până la data de 1 ianuarie, aşa cum e în orice ţară civilizată”, a spus Ludovic Orban, la RTV.

Premierul interimar a spus că s-a acceptat, de către Comisia Europeană, ca deficitul bugetar să fie de sub 3% doar în 2022.

„În 2020 deficitul este 3,6%. Lumea trebuie să înţeleagă un lucru foarte simplu: Comisia Europeană a acceptat strategia noastră fiscal-bugetară de reducere a deficitului bugetar sub 3% în anul 2022, deşi, în mod normal, ar fi trebuit să ne ceară ca acest lucru să se întâmple din 2021 fiindcă au înţeles foarte clar ce ne-au lăsat”, a mai spus Orban.

Comisia Europeană a propus, miercuri, Consiliului UE să iniţieze o procedură de deficit excesiv pentru România şi a adoptat o recomandare adresată Consiliului de stabilire a cerinţelor de ajustare.

Recomandarea propusă prevede ca România să urmeze o traiectorie de ajustare durabilă şi credibilă pentru a pune capăt deficitului excesiv până în 2022, cel târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici