Orban, desemnat să negocieze acordul politic cu PSD

Liderii PNL au decis, marţi, în BPC, că prim-vicepreşedintele partidului, Ludovic Orban, se va ocupa de negocierea unui acord politic cu PSD, care ar putea fi semnat în zilele următoare, iar vicepreşdintele Relu Fenechiu se va ocupa de negocierea programului de guvernare.

18 afișări
Imaginea articolului Orban, desemnat să negocieze acordul politic cu PSD

Orban, desemnat să negocieze acordul politic cu PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"La propunerea mea, au fost desemnaţi pentru zilele următoare prim-vicepreşedintele partidului, Ludovic Orban, cu negocierea unui acord politic cu PSD şi cu Mircea Geoană, pe care dacă îl vom alcătui şi vom conveni asupra lui îl vom putea semna zilele următoare, pe vicepreşedintele partidului pentru relaţii cu alte formaţiuni politice, Relu Fenechiu, în calitate de coordonator al negocierii programului de guvernare", a anunţat Crin Antonescu, după şedinţa BPC.

Liderul PNL a menţionat că, în condiţiile în care acordul va fi semnat, Ludovic Orban şi Romeo Stavarache vor coordona campania PNL pentru turul al doilea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că PNL a decis să îl susţină pe liderul PSD Mircea Geoană în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dacă se va negocia şi semna un acord bazat pe principii liberale.

Crin Antonescu a mai spus că PNL a decis crearea unei majorităţi parlamentare de susţinere a unui Guvern care să fie condus de Klaus Iohannis.

Totodată, el a precizat că a fost mandatat de PNL pentru declaraţii, discuţii şi semnarea eventualelor acorduri.

Liderul liberal a menţionat că deciziile luate de PNL au la bază constatarea "crizei morale, politice şi sociale" care s-a instalat în România.

El a mai spus că a discutat cu UDMR despre susţinerea unui Guvern Iohannis.

Aceste decizii au fost adoptate, în unanimitate, de Biroul Politic al Central al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici