Orban, despre comisia electorală: O şmecherie. Nu are legătură cu realitatea regulamentară

Ludovic Orban a afirmat că prelungirea perioadei de activitate a comisiei speciale electorale a fost o „şmecherie” a PSD. Premierul a precizat că liberalii vor solicita introducerea proiectului de lege pentru alegerea primarilor în două tururi pe ordinea de zi a plenului.

91 afișări
Imaginea articolului Orban, despre comisia electorală: O şmecherie. Nu are legătură cu realitatea regulamentară

Orban, despre comisia electorală: O şmecherie. Nu are legătură cu realitatea regulamentară

„Asta a fost o şmecherie. Special au convocat Birourile reunite permanente la ora 9.00 dimineaţa astfel încât să apeleze la această găselniţă procedurală, care nu are nicio legătură cu realitatea regulamentară ,să inventeze un aviz din partea comisiei speciale căreia i s-a prelungit mandatul. Conform regulamentului Camerei Deputaţilor, proiectul de lege, al PNL de exemplu, are depăşită de mult periaoda de prezentare a raportului (...) Suntem în situaţia în care un proiect de lege poate fi introdus pe ordinea de zi, atunci când expiră termenul de raport.Ca atare, noi vom solicita în plen introducerea proiectului pe ordinea de zi”, a declarat Ludovic Orban, luni la Parlament, după BEX al PNL.

Birourilor permanente peunite ale Parlamentului au decis, luni, ca activitatea comisiei pentru elaborarea şi modificarea proiectelor legislative în materie electorală să fie prelungită cu 90 de zile. Comisia funcţionează din 19 iunie 2019.

Hotărârea Parlamentului din 19 iunie prevedea că activitatea comisiei electorale se desfăşoră pe o perioadă de şase luni, mandatul acesteia având să expire în decembrie 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici