Orban, despre dezbatere: Un meci de box cu Iohannis neîncălzit şi Ponta lovind permanent sub centură

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a comparat, miercuri, prima dezbatere între Victor Ponta şi Klaus Iohannis cu un meci de box în care candidatul ACL a intrat în ring ”deşi nu s-a încălzit” şi nu cunoştea arbitrii, iar premierul a lovit permanent ”sub centură”, fără mănuşi şi aducând ”ocări”.

908 afișări
Imaginea articolului Orban, despre dezbatere: Un meci de box cu Iohannis neîncălzit şi Ponta lovind permanent sub centură

Ludovic Orban (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a arătat limpede, prin participarea la această emisiune, respectul faţă de cetăţean şi prin întrega sa conduită în cadrul acestei emisiuni a arătat bun simţ, civilizaţie, a arătat faptul că are capacitatea de a conduce România, are capacitatea de arăta românilor că este nevoie de un altfel de preşedinte”, a susţinut Orban, într-o conferinţă de presă, menţionând că emisiunea la care a participat liderul PNL nu a fost discutată anterior.

Vicepreşedintele PNL a comparat emisiunea cu un ”meci de box în care, la cererea publicului, Klaus Iohannis, deşi nu s-a încălzit, deşi nu ştia cine sunt arbitrii, deşi nu ştia foarte clar condiţiile, sala şi ringul în care se desfăşoară meciul de box, a acceptat să intre în ring”.

Orban a apreciat că prezidenţiabilul ACL ar fi ”câştiga prima repriză, deşi în timp ce Klaus Iohannis a boxat regulamentar, cu mănuşi, contracandidatul său a boxat fără mănuşi, a lovit permanent sub centură, a încercat sistematic să-i adreseze ocări partenerului său de dezbatere”.

El a mai spus că, după primul tur de scrutin, "au fost sute de declaraţii mincinoase ale liderilor PSD" potrivit cărora lui Iohannis i-ar fi frică de dezbateri. "S-a arătat clar, limpede, că domnul Iohannis a participat la dezbatere şi nu numai că a participat la dezbatere, deşi a participat la o dezbatere care nu s-a desfăşurat în nişte condiţii negociate, a reuşit să se impună prin eleganţă, fair play, prin atitudine, prin prestanţă, în faţa unui candidat nevricos, care era ca un şcolar tocilar care s-a prezentat la teză, numai că nu era sigur că mai ţine minte ce a învăţat pe dinafară şi a simţit nevoie să vină şi cu copiuţe”, a mai declarat Orban.

”În niciun fel staff-ul campaniei ACL nu a participat la nicio negociere a formatului acestei emisiuni, nici la vreo negociere în care să se stabilească tematica acestei emisiuni (…). PSD a refuzat categoric orice fel de negociere legată de stabilirea unei dezbateri finale (cu accesul nerestricţionat al presei, n.r.). Se poate spune că domnul Iohannis a avut de ales între fuga permanentă a PSD de negociere pe o dezbatere obiectivă, care să fie negociată de staff-urile celor doi candidaţi, şi decizia evident riscantă de a participa la o emisiune despre care nu a cunoscut aproape niciun element, în afară de principalul moderator”, a mai spus Orban.

Vicepreşedintele PNL a susţinut că decizia a lua parte la emisiunea de la Realitatea Tv a fost a lui Klaus Iohannis.

Orban a menţionat că a aflat cu 25 de minute înainte de debutul emisiunii faptul că Iohannis a confirmat participarea la dezbaterea cu Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici