Orban, despre dublarea alocaţiilor: Cu siguranţă mai sunt căi de atac. Ce vrea să facă Guvernul

  • Premierul Ludovic Orban sugerează că Executivul nu va dubla alocaţiile copiilor
  • Premierul spune că soluţii de atac ale deciziei CCR mai există „cu siguranţă”: „Vom dubla alocalţiile, dar în cinci trepte”.
  • El mai afirmă că dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an
525 afișări
Imaginea articolului Orban, despre dublarea alocaţiilor: Cu siguranţă mai sunt căi de atac. Ce vrea să facă Guvernul

Orban, despre dublarea alocaţiilor: Cu siguranţă mai sunt căi de atac. Le vom creşte etapizat

„Cu siguranţă (mai sunt căi de atac - n.r.). Am mai trăit acest episod. PNL va dubla alocaţiile, dar aşa cum am hotărât, în cinci trepte. Deocadată e numai un anunţ. Aşteptăm motivarea, în funcţie de care vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor e o prioritate pentru PNL, dar ea trebuie făcută ţinând cont de realitatea economică, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă”, spune Ludovic Orban.

El mai afirmă că dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creştere a deficitului semnificativă, de 0,6%.

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea Guvernului şi decis că alocaţiile trebuie dublate şi nu crescute etapizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
alocaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici