Orban, despre legile justiţiei: PNL va lupta cu toate armele pentru a împiedica adoptarea / Tomac: Propunerea lui Toader, inadmisibilă. Societatea trebuie să reacţioneze pe măsură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că L. Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor să subordoneze politic Parchetele, pentru a inhiba anchetele, afirmând că PNL va lupta cu toate armele pentru a împiedica adoptarea schimbărilor anunţate,"care riscă să distrugă independenţa justiţiei".

633 afișări
Imaginea articolului Orban, despre legile justiţiei: PNL va lupta cu toate armele pentru a împiedica adoptarea / Tomac: Propunerea lui Toader, inadmisibilă. Societatea trebuie să reacţioneze pe măsură

"Guvernul îşi dă arama pe faţă. Dragnea şi Tăriceanu vor să subordoneze politic Parchetele pentru a inhiba anchetele, în special pentru fapte de corupţie, care vizează liderii partidelor de guvernământ. Scoaterea preşedintelui din ecuaţia numirii şefilor de parchete permite arbitrariul ministrului de justiţie, care este politic, în nominalizarea acestora. Ministrul politic va căuta să numească procurori obedienţi, care să răspundă la comenzi şi care să nu mai îndrăznească să declanşeze anchete împotriva protejaţilor din clientela politico-economică. Mai mult, parchetele pot să se transforme într-o armă politică de luptă împotriva opozanţilor", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe Facebook.

Ludovic Orban a afirmat că prin trecerea inspecţiei judiciare în subordinea ministrului Justiţiei, aceasta riscă să se transforme într-o falangă represivă a partidului de guvernământ.

"Prin trecerea inspecţiei judiciare în subordinea ministrului justiţiei, aceasta riscă să se transforme într-o falangă represivă a partidului de guvernământ, care să intimideze magistraţii. Suntem categoric împotriva şi ne vom lupta cu toate armele pentru a împiedica adoptarea acestor enormităţi care riscă să distrugă independenţa puterii judecătoreşti şi să pună sub semnul întrebării democraţia din România", a conchis preşedintele PNL.

Tomac: Propunerea lui T. Toader, inadmisibilă. Societatea trebuie să reacţioneze pe măsură

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat miercuri că propunerea lui Tudorel Toader privind legile justiţiei este inadmisibilă şi "societatea trebuie să reacţioneze pe măsură",afirmând că se revine la perioada în care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise la sediul PSD.

"PSD vrea să revină la perioada în care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise în sediul de partid din Kiseleff. Iniţitiva ministrului de Justiţie, Tudorel Toader, prin care acesta doreşte scoaterea din procedura de numire a şefilor de Parchete a Preşedintelui României, arată că, în fapt, PSD pune în practică ceea ce şi-a dorit dintotdeauna: control total pe Justiţie", a declarat preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac, adăugând că prin modificările propuse se va "reveni la perioada în care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise în sediul PSD din Kiseleff".

Eugen Tomac a susţinut că propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, este "inadmisibilă" şi că "societatea trebuie să reacţioneze pe măsură".

"Prin acest demers, Liviu Dragnea duce mai departe opera corifeilor din USL - Voiculescu, Ponta şi Antonescu - care susţineau că nu vor avea toată puterea până când nu vor controla justiţia. Acum au trecut la acţiune şi vor să pună sub control total justiţia, anulând prin acest act toate progresele pe care România le-a făcut în domeniu, cu mare efort. Preşedintele, neutru politic, este şi garantul Constituţiei. Consider că acest demers urmăreşte, în modul cel mai clar, politizarea totală a justiţiei", a spus preşedintele executiv al PMP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici