Orban, despre posibilitatea de a fi propus din nou premier: Nu am exprimat această intenţie

  • Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că a decizia de a demisiona a fost una personală, la care s-a gândit când a văzut rezultatele votului de la alegerile parlamentare.
  • El afirmă că nu a fost vorba despre „susţinere sau nesusţinere” din partea şefului statului.
518 afișări
Imaginea articolului Orban, despre posibilitatea de a fi propus din nou premier: Nu am exprimat această intenţie

„Demisia se dă din decizie personală. E o decizie personală pe care am luat-o eu”, spune Ludovic Orban, întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze de la Guvern.

El afirmă că nu a fost vorba despre „susţinere sau nesusţinere” din partea şefului statului.

Întrebat dacă se gândise la varianta demisiei înainte de a se întâlni, luni, cu Klaus Iohannis, Orban a răspuns: „Cu siguranţă. Când am văzut rezultatele votului”.

Ludovic Orban a spus că în PNL au fost evaluate mai multe propuneri pentru postul de premier.

„Am evaluat mai multe variante posibile, când vom lua o decizie evident şi împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi anunţată această propunere. Evident că această propunere trebuie testată cu partenerii cu care formăm majoritatea”, a spus Orban.

Acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă el poate fi propunerea de premier în acest moment. „În aceste condiţii, am spus foarte clar, mi-am depus mandatul şi nu am exprimat această intenţie”, a răspuns Ludovic Orban.

Liderul PNL este convins că după negocieri se va ajunge la o formulă de Guvern.

„Evident sunt parteneri cei de la USR PLUS, cei de la UDMR. (...) Eu cred că formaţiunile politice posibil partenere înţeleg situaţia României şi sunt convins că după negocieri se va ajunge la o formulă stabilă de Guvern, la o formulă care să poată să pună în practică programul de guvernare bazat, evident, pe planul naţional de dezvoltare pe care noi l-am prezentat”, a mai spus Ludovic Orban.

Orban a anunţat luni seara că a decis să îşi depună mandatul de premier. „Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia are un obiectiv foarte precis - odată exprimată decizia cetăţenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern”, a spus Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici