Orban, după ce K. Hunor i-a cerut „alternativa” la Guvernul Dăncilă: A pus căruţa înaintea boilor/ Ce l-a îndemnat să facă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a pus căruţa înaintea boilor şi că PNL nu discută formarea unui nou Guvern, ci analizează competenţele actualului Executiv. Liderul PNL susţine că discuţiile despre un nou Guvern vor avea loc după căderea celui actual.

3784 afișări
Imaginea articolului Orban, după ce K. Hunor i-a cerut „alternativa” la Guvernul Dăncilă: A pus căruţa înaintea boilor/ Ce l-a îndemnat să facă

Orban, după ce K. Hunor i-a cerut alternativa la Guvernul Dăncilă: A pus căruţa înaintea boilor

„Eu cred că puţin domnul Hunor a pus căruţa înaintea boilor. Noi nu discutăm acum de formarea unui nou Guvern. Noi discutăm dacă actualul guvern este rău sau nu este rău. Punctul nostru de vedere este că acest Guvern este un rău imens pentru România. Nu putem să ne prezentăm cu aceşti incompetenţi să preluăm preşedinţia Consiliului UE.Aici e vorba de a stabili dacă acest guvern este rău sau nu. Dacă ei consideră că este rău Guvernul trebuie să voteze moţiunea de cenzură. Ei trebuie să hotărască. Până acum s-au arătat ca şi cum au considerat că este bun. Există şanse ca parlamentarii UDMR dacă acţionează cu voinţa cetăţenilor care i-au trimis în Parlament să considere că acest Guvern este rău şi să vpoteze împotriva Guvernului”, a afirmat Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Alba Iulia.

Întrebat de ce liderul UDMR susţine că nu a purtat discuţii cu acesta, Ludovic Orban a răspuns: „Ne-am întâlnit la Hamburg. Eu nu vreau să intru acum într-o interpretare diferită a diverselor intersecţii pe care le-am avut cu domnul Hunor în ultima perioadă. Oricum fiţi convinşi că purtăm negocieri, că vom avea întâlniri în care vom pune pe masă toate lucrurile”.

Liderul PNL a afirmat, de asemenea, că „discuţiile despre un nou Guvern vor avea loc după căderea actualului Guvern”.

De asemenea, Ludovic Orban a precizat că liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu e informat când susţine că PNL nu a anunţat cine îl va înlocui pe actualul premier în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece.

„Domnul Hunor nu se informează cu deciziile partidului nostru. Am hotărât că principalul candidat pentru funcţia de premier este preşedintele partidului”, a completat Orban.

Preşedintele Kelemen Hunor a declarat, miercuri, referitor la anunţul Opoziţiei privind moţiunea de cenzură, că până la depunerea documentul se pot discuta ”doar teorii” şi că ”deocamdată nu există nicio alternativă”. El a mai spus că se pune întrebarea dacă ”opoziţia vrea sau nu să guverneze”.

”Moţiunea de cenzură se anunţă din septembrie. Eugen Tomac a avut-o scrisă din septembrie. Încă nu există moţiune de cenzură. Au zis că o depun pe 10, 12, după aceea nu s-a depus. Noi nu am văzut textul. Deocambadată nu s-a depus. Pe de altă parte, am avut o discuţie cu Eugen Tomac, cu Dan Barna, dar nu am avut nicio discuţie cu Ludovic Orban”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

El a mai spus că doar s-a ”intersectat” cu liderul PNL, dar nu au discutat despre moţiunea de cenzură.

”Noi ne-am intersectat la Congresul CDU. Am dat mâna, ne-am salutat şi atât. Nu am discutat deloc despre moţiunea de cenzură. Asta nu înseamnă că dacă mă caută nu vom discuta. Cu colegii din PNL am mai discutat pe holuri, în plen. Rămâne întrebarea – Opoziţia vrea într-adevăr să guverneze? Sunt întrebări la care trebuie răspuns – cine este premierul, care este guvernarea. Ţara aşteaptă să ştie în ce direcţie mergi. L-am intrebat şi pe dl Tomac – cine este premierul. El a spus – Liberalii să spună. Dan Barna l-am întrebat care este programul de guvernare, nu am primit răspuns. De la PNL nu am primit răspuns. Am impresia că aici se întâmplă lucrul următor – sesiunea şi moţiunea. Poate vin cu Ludovic, cu Dan Barna, cu Eugen Tomac... Şi în acest condiţii toată lumea a recunoscut că mai lipsesc 52 de voturi. De unde le aduni? UDMR are 30. Dacă sunt convinşi că lucrurile merg extrem de bine după moţiunea de cenzură sigur vor exista voturi. Cine ar incerca să formeze o majoritate, fiindcă nu avem timp la dispoziţie. În acest moment nu există o majoritate, nici cu noi, nici fără noi, nici cu minorităţile. Ar trebui să ştim cine va conduce această majoritate”, a adăugat Hunor.

El a mai afirmat că ”deocamdată nu există nicio alternativă”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei de marţi a Biroului Executiv, că liberalii vor depune săptămâna aceasta, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, urmând ca ziua să fie stabilită împreună cu celelalte partide de Opoziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici