Video Orban, după ce s-a declarat întristat de întâlnirea dintre USR şi Dăncilă: Sper să nu se mai întâmple

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a apreciat drept o „stângăcie” a USR întâlnirea dintre liderul partidului Dan Barna şi premierul Viorica Dăncilă de vineri. Liderul liberal a afirmat că l-a ”întristat” acea fotografie publicată pe pagina de internet a Executivului.

1256 afișări

„M-a întristat să văd acea poză. Mie nu mi-a trecut niciodată prin cap să mă duc să încerc să vorbesc cu doamna Dăncilă pentru că ştiu că dacă vorbeşti cu doamna Dăncilă vorbeşti degeaba. Relaţia dintre doamna Dăncilă şi domnul Dragnea este aceea care s-a văzut la Consiliul Naţional, în care doamna Dăncilă lua notiţe în timp ce vorbea Liviu Dragnea, Deci doamna Dăncilă este o jenantă marionetă a lui Liviu Dragnea. Orice discuţie cu premierul Dăncilă şi cu alţi miniştri este o discuţie inutilă şi s-a şi văzut lucrul respectiv. Consider o stângăcie şi o naivitate şi sper să nu mai apară astfel de situaţii în care să poată fi pusă sub semnul întrebării capacitatea opoziţiei de a susţine un demers serios cum este moţiunea de cenzură împotriva Guvernului”, a afirmat Ludovic Orban, în Parlament.

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, vineri, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader, de la Guvern, că a solicitat să nu fie emisă ordonanţă pe Codurile Penale în următoarea perioadă pentru a nu fi umbrită preşedinţia Consiliului UE, ce urmează să fie preluată de România.

"În acest moment, emiterea unei ordonanţe pe justiţie ar crea o criză de percepţie şi socială, fără precedent, care ar acoperi cu totul preluarea preşedinţiei (n.r.: Consiliului UE, de la 1 ianuarie)", a declarat Dan Barna, după discuţiile cu Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader.

Liderul USR a anunţat şi solicitarea pe care a transmis-o celor doi.

"România va prelua cea mai prestigioasă poziţie de politică externă. Ar crea o vulnerabilitate de mesaj şi perfomanţa României va fi umbrită de subiectul unei ordonanţe. I-am înmânat şi un material legat de justiţie şi oportunitate şi am solicitat ca pentru cele 6 luni de preşedinţie Guvernul să nu emită ordonanţe pentru a avea o preşedinţie de minimă decenţă", a mai spus Barna.

Întâlnirea de la Guvern pe tema codurilor penale dintre premierul Viorica Dăncilă şi liderii USR, la care a participat şi ministrul Justiţiei, a fost solicitată de Dan Barna.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici