Orban, după întâlnirea cu Iohannis: Am avut o analiză pe trei domenii. E firesc să existe dialog

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a analizat împreună cu Klaus Iohannis activitatea Ministerului Muncii, a Mediului şi a Ministerul Tineretului şi Sportului. Şeful Executivului susţine că e normal să existe dialog permanent între Guvern şi Preşedinţie.

576 afișări
Imaginea articolului Orban, după întâlnirea cu Iohannis: Am avut o analiză pe trei domenii. E firesc să existe dialog

Orban, după întâlnirea cu Iohannis: Am avut o analiză pe trei domenii. E firesc să existe dialog

„Este firesc ca între preşedinte şi Guvern, ambele ramuri ale puterii executive în stat, să existe un dialog permanent, o colaborare, o coordonare a politicilor publice, a acţiunilor şi asta se întâmplă. Am avut o analiză pe trei domenii coordonate de trei miniştri, o analiză pe domeniul muncii, protecţiei sociale cu doamna ministru Violeta Alexandru. De asemenea cu domnul ministru al Mediului, Costel Alexe şi cu ministrul Tineretului şi Sporturilor”, a spus Ludovic Orban, după întâlnirea avută cu Klaus Iohannis la Cotroceni.

Premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri au mers joi la Palatul Cotroceni, pentru a-i prezenta preşedintelui Klaus Iohannis situaţia Guvernului la o lună de la învestire. La întrevedere a participat şi vicepremierul Raluca Turcan.

Întrevederea a avut loc la ora 10:00. La discuţii au fost prezenţi şi mai mulţi miniştri, printre care cel al Muncii, Violeta Alexandru, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, dar şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Orban, despre bugetul de stat: Nu am vorbit eu de angajarea răspunderii

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că nu a vorbit despre o asumare a răspunderii privind Legea bugetului de stat pentru anul 2020, însă are ca obiectiv adoptarea acesteia în Parlament până pe 31 decembrie.

„Dumneavoastră vorbiţi de angajarea răspunderii, eu nu am vorbit de angajarea răspunderii. Obiectivul nostru este să finalizăm într-un termen cât mai rezonabil proiectul Legii bugetului de stat şi să îl trimitem în dezbaterea Parlamentului. Obiectivul nostru evident este acela că Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat să fie adoptate până la sfârşitul anului, astfel încât orice român să ştie foarte clar la ce să se aştepte în anul 2020 din partea acesto două legi. Orice firma să îşi facă planul de afaceri, orice om să îşi facă planul de cheltuieli în funcţie de veniturile care vor rezultă din Legea bugetului de stat”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă îşi va asuma răspunderea pe Legea bugetului pentru 2020.

Şeful Executivului a precizat că are ca obiectiv ca Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat să fie adoptate până în dată de 31 decembrie.

Întrebat când va fi adoptată Legea plafoanelor bugetare, premierul a răspuns: „ Cât mai repede”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici