Orban: Este clar că PSD nu mai are majoritate în Parlament/ Ce spune despre moţiunea de cenzură

Ludovic Orban a declarat că în prezent PSD nu mai are majoritate în Legislativ, precizând că numărul aleşilor care s-au declarat în opoziţie este de 241, chiar 243, dacă sunt luaţi în calcul şi independenţii. Preşedintele PNL a adăugat că vor fi negocieri şi săptămâna viitoare pentru moţiune.

181 afișări
Imaginea articolului Orban: Este clar că PSD nu mai are majoritate în Parlament/ Ce spune despre moţiunea de cenzură

Orban: Este clar că PSD nu mai are majoritate în Parlament/ Ce spune despre moţiunea de cenzură

„Este clar că PSD nu mai are majoritate în Parlament. Guvernul este sprijinit doar de PSD. La ora actuală numărul parlamentarilor din formaţiunile politice care s-au declarat în opoziţie este de 241, dacă mai adăugăm şi independenţii care nu sunt cu puterea, ajunge la 243. Deci este clar că nu mai au majoritate şi că se agaţă de putere disperaţi şi încearcă toate stratagemele posibile pentru a evita acest vot în Parlament”, a afirmat Ludovic Orban, duminică la Digi 24.

Întrebat dacă PNL va depune moţiunea de cenzură săptămâna viitoare, liderul liberalilor a spus că negocierile cu partidele vor continua şi când vor fi 233 de semnături, atunci va fi depusă.

„Depunem moţiunea de cenzură. Săptămâna viitoare avem noi runde de discuţii cu posibili parteneri. Deja textul moţiunii este discutat cu partenerii din opoziţie, din UDMR. Forma a fost trimisă către ALDE şi Pro Rpmânia. În condiţiile în care săptămâna viitoare vin la discuţii, şansele moţiunii sunt foarte mari. Vom depune moţiunea când vom avea 233 de semnături. Opoziţia are o singură armă la dispoziţie şi trebuie folosită atunci când are cele mai mari şanse să cadă Guvernul. Ştim că unul dintre parteneri a avut nişte solicitări către premierul Dăncilă şi aşteaptă să vadă în ce măsură vor fi acceptate. Sigur nu o să aşteptăm până la la calendele greceşti”, a completat Orban.

Chestionat care este liderul de partid care a făcut solicitări către premier, Orban a răspuns: „Victor Ponta, care a şi formulat public condiţiile. Dar urmează un termen. La ora actuală PSD nu mai are majoritate. Coagularea voturilor pentru moţiune e un proces uşor, în afară de PNL mai avem încă şase actori care trebuie să participe la acest effort şi cu care trebuie stabilite condiţiile pentru care participă la căderea guvernului. Ei au ales, după părerea mea, în momentul în care au trecut în opoziţie. De altfel şi dl Tăriceanu a spus că ALDE se va comporta ca un partid de opoziţie, vor susţine moţiunea de cenzură”.

Ludovic Orban a mai spus că a negociat şi cu aleşi social-democraţi, precizând că rămâne de văzut dacă a reuşit să îi convingă.

„Nu ascund că discut şi cu parlamentari din zona PSD. Vom vedea. Pentru că şi în cadrul PSD credeţi că toată lumea e mulţumită că defilează cu doamna Dăncilă premier şi candidat la prezidenţiale”, a conchis liderul PNL.

Taguri:
orban,
moţiune,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici