Orban explică de ce l-a numit pe Cumpănaşu consultant la Ministerul Fondurilor Europene

  • Organizaţia lui Alexandru Cumpănaşu, numită să sfătuiască Ministerul Fondurilor Europene în implementarea programelor pentru umătorii ani
  • Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA tocmai pentru fraudă într-un proiect derulat cu fonduri europene
  • Orban: Am semnat propunerile care mi-au fost înaintate. După am constatat
6419 afișări
Imaginea articolului Orban explică de ce l-a numit pe Cumpănaşu consultant la Ministerul Fondurilor Europene

Orban explică de ce l-a numit pe Cumpănaşu consultant la Ministerul Fondurilor Europene

Premierul vine cu explicaţii după ce l-a numit pe Alexandru Cumpănaşu consultant la Ministerul Fondurilor Europene. Ludovic Orban spune că a semnat propunerile care i-au fost înaintate, fără să le analizeze, şi că ar fi observat abia după ce a semnat. Decizia va fi modificată în cursul acestei săptămâni.
„ În pregătirea acordului de parteneriat cu UE privind viitorul exerciţiu financiar multianual s-au creat nişte comitete consultative care să participe la structurarea modului în care vor fi cheltuiţi banii europeni. Eu am primit propuneri pentru componenţa acestor comitet de la Ministerul Fondurilor Europene, eu am semnat aceste propuneri aşa cum mi-au fost ele înaintate. Sigur că ulterior am constatat că erau aproape în copy-paste după componenţa celor care au fost probabil în 2014 şi am dispus de cinci zile o evaluare foarte serioasă a tuturor organizatiior patronale, confederatiior, organizaţiilor care pot să participe la acest efort. Şi deciziile vor fi modificate în cursul acestei saptamani”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.
 
Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănaşu, a fost aleasă să consulte Ministerul Fondurilor Europene pentru realizarea şi implementarea programelor în viitorul buget al Uniunii Europene (2021-2027). Concret, organizaţia condusă de fostul candidat la alegerile prezidenţiale a fost inclusă în Comitetul pentru Parteneriatul cu Mediul de Afaceri. Decizia a fost semnată de premierul Ludovic Orban şi publicată în Monitorul Oficial.
 
E de ştiut, însă, că Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA, la finalul anului trecut, tocmai pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici