Orban: Îl susţin pe Antonescu la şefia PNL, dar cu respectarea principiului votului uninominal

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că îl susţine pe Crin Antonescu pentru un nou mandat la şefia partidului, dar cu respectarea principiului votului uninominal, în privinţa excluderii sale din echipa lui Antonescu, Orban spunând că nu e prima oară când e trimis la plimbare.

19 afișări
Imaginea articolului Orban: Îl susţin pe Antonescu la şefia PNL, dar cu respectarea principiului votului uninominal

Orban: Îl susţin pe Antonescu la şefia PNL, dar cu respectarea principiului votului uninominal (Imagine: Mediafax Foto)

"În ceea ce mă priveşte, am declarat public că îl voi susţine pe domnul Antonescu pentru un nou mandat de preşedinte, dar aşa cum am făcut în mod consecvent în ultimii aproape 20 de ani voi susţine democraţia, aplicarea principiilor liberale, în primul rând în PNL. Am anunţat public ieri (luni - n.r.) care este poziţia mea - vreau să candidez la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, într-un mecanism de alegere democratic caracteristic liberalilor prin candidaturi individuale", a susţinut liderul PNL, la Antena 3.

Întrebat dacă va candida la şefia PNL, Orban a precizat că nu îi place să se joace cu candidaturile şi nu este un pretrecăreţ, aşa cum este prezentat în media.

"Nu vă pot da un răspuns acum. Nu mă joc cu vorbele şi cu candidaturile. Nu am luat nicio decizie. Dacă voi candida, voi candida pentru că am nişte motive extrem de serioase să candidez. În ceea ce priveşte poziţia mea, un om în viaţa publică care nu-şi respectă convingerile, care-şi încalcă punctele de vedere pe care şi le-a susţinut de-a lungul timpul, care nu acţionează în baza principiilor şi valorilor partidului şi doctrinei respective, nu este un om serios după părerea mea", a spus Orban.

Liberalul a criticat sistemul de alegeri pe listă, motivând că "este o afectare a dreptului de a candida şi de a alege" al liberalilor, precizând că el nu crede că un singur om este mai deştept decât 1.500 de delegaţi la un Congres.

"Nu poate să spună un om: «Sunt mai deştept decât voi, tot partidul. Îmi pun eu oamenii pe care îi vreau pe listă». Formaţiunile politice nu sunt nişte firme. Eu nu cred că un singur om e mai deştept decât 1.500 de membri care sunt elita PNL. Ce învaţă un lider politic în sistemul de listă? Păi, învaţă că trebuie să se pună bine cu cel care consideră el că o să fie şeful. Acesta e comportamentul care va fi încurajat în orice formaţiune politică", a adăugat Ludovic Orban.

În privinţa excluderii sale de pe lista lui Crin Antonescu, Orban a menţionat că nu l-a deranjat faptul că nu a fost invitat luni la întâlnirea neoficială dintre Antonescu şi liderii de filiale, precizând că el nu trebuie să îi invite pe lideri la masă pentru a discuta cu ei.

Referitor la declaraţia lui Antonescu, potrivit căreia Orban nu va face parte în niciun caz din lista sa, acesta a precizat că pe această temă nu poate să dea el o explicaţie.

Orban a subliniat că nu se află la prima situaţie în care un lider liberal îl exclude de pe lista sa. "Nu mă aflu la prima situaţie în care cineva mă trimite la plimbare. Am avut şi cu domnul Stolojan aceeaşi situaţie, şi cu domnul Tăriceanu într-o perioadă", a mai spus Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici