Orban: Într-un fel Dragnea a invitat cetăţenii să-i fie alături. Au venit şi cei care nu îl susţin

Ludovic Orban, a declarat, marţi seară, că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, afirmând că manifestaţii de la DNA sunt o contrareacţie la faptul că şeful PSD a mers de fiecare dată în faţa instanţei însoţit de susţinători sau bodyguarzi.

734 afișări
Imaginea articolului Orban: Într-un fel Dragnea a invitat cetăţenii să-i fie alături. Au venit şi cei care nu îl susţin

Orban: Într-un fel Dragnea a invitat cetăţenii să-i fie alături. Au venit şi cei care nu îl susţin

”Nu mi-a plăcut ce am văzut în faţa DNA (...) Nu vreau să văd grupuri de cetăţeni care practic unii îl susţin pe Dragnea, alţii sunt contra lui Dragnea. Prezenţa celor care sunt împotriva lui Dragnea se datorează faptului că domnul Dragnea de fiecare dată când s-a prezentat, fie la DNA, fie la ÎCCJ nu s-a dus singur, ba cu bodyguarzi, ba a avut grupuri organizate, care să-l sprijine şi într-un fel contrareacţia este determinată de acţiunea iniţială a domnului Dragnea”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Digi 24.

Ludovic Orban a afirmat că instituţiile statului trebuie să-şi desfăşoare activitatea în conformitate cu legea, “ca nişte instituţii democratice”. “Dragnea este cel care a anunţat prezenta lui, într-un fel invitând cetăţenii care îl sprijină şi îl susţin să vină alături de el. Până la urmă i-a anunţat pe toţi. Au venit şi oameni care nu îl susţin, care au alte valori, alte principii”, a spus Orban.

Liderul PNL a spus că există “un plan sistematic de capturare a instituţiilor statului şi de punerea în subordinea PSD”. “Ei fac statul paralel, nu invenţiile lor science fiction pe care încearcă să le impună", a spus preşedintele PNL.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a venit, marţi seara la sediul DNA, unde a fost întâmpinat de susţinători, care l-au aplaudat, dar şi de contestari care l-au huiduit şi i-au cerut demisia. Liderul PSD nu a făcut declaraţii, fiind condus cu dificultate de jandarmi până la uşa DNA. Dragnea nu a dat declaraţii jurnaliştilor nici când a ieşit din sediul DNA.

În timp ce preşedintele PSD se afla în faţa procurorilor, în faţa instituţiei, între cele două tabere a început un schimb de replici. La faţa locului au fost aproximativ 20 de jandarmi, trimişi pentru asigurarea măsurilor de ordine.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici