Orban, întrebat dacă va fi cvorum la învestirea Guvernului: Nu pot să garantez 100%

  • Ludovic Orban a declarat, marţi, că nu poate garanta sută la sută că va fi cvorum în plenul reunit de luni
  • Premierul a adăugat că toţi miniştri care au primit aviz negativ de la PSD în comisiile parlamentare au un plus
  • Trei din cei 11 miniştri audiaţi luni şi marţi în comisiile reunite ale Parlamentului au primit avize favorabile.
360 afișări
Imaginea articolului Orban, întrebat dacă va fi cvorum la învestirea Guvernului: Nu pot să garantez 100%

Orban, întrebat dacă va fi cvorum la învestirea Guvernului: Nu pot să garantez 100%

„Nu pot să garantez 100%. Vom vedea. Sigur dacă pesediştii vor chiuli de la serviciu, e posibil să nu avem cvorum. Orice astfel de atitudine de boicot va fi sancţionată drastic de oameni. De altfel, am văzut mulţi lideri PSD care au spus că nu le e frică de anticipate. Aştept să se comporte aşa cum au dat declaraţii. Noi avem mobilizarea exemplară făcută. Discutăm cu toate grupurile politice, astfel încât să îi convingem să vină la lucru. Sigur nu putem să îi băgăm cu forţa în sală, dar oamenii vor judeca acest comportament ridicol, această fugă de pe câmpul de luptă al PSD”, a afirmat Ludovic Orban, marţi.

Premierul a adăugat că toţi miniştri care au primit aviz negativ de la PSD în comisiile parlamentare au un plus.

„PSD a dat premieri catastrofali, miniştri care au făcut de râs România, miniştri care au fost de o probă de incompetenţă, ca atare PSD e egal cu zero. Toţi miniştri care au primit vot negativ din partea parlamentarilor PSD chiar au plus. Niciun ministru nu a cerut votul PSD”, a conchis Orban.

Trei din cei 11 miniştri audiaţi luni şi marţi în comisiile reunite ale Parlamentului au primit avize favorabile. Nicolae Ciucă la Apărare, Virgil Popescu la Economie şi Bogdan Aurescu la Externe, au primit avize pozitive în forurile legislative de specialitate.

Avizele comisiilor sunt consultative. Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Ludovic Orban a participat, marţi seara, la un eveniment organizat de Asociaţia Comunelor din România (ACoR).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici