Orban, mesaj pentru comercianţii din pieţe: Sunt decizii care vor afecta anumite categorii, le cer scuze

  • Premierul Orban a transmis un mesaj pentru comercianţii din pieţe
  • Acesta spune că este conştient că măsura îi va afecta
  • Premierul a spus că măsurile restrictive din pieţe erau minime
296 afișări
Imaginea articolului Orban, mesaj pentru comercianţii din pieţe: Sunt decizii care vor afecta anumite categorii, le cer scuze

Orban, mesaj pentru comercianţii din pieţe: Sunt decizii care vor afecta anumite categorii, le cer scuze

Premierul Ludovic Orban a declarat că a fost nevoit să mute comercianţii în pieţele volante din cauza lipsei măsurilor restrictive.

”Am luat măsuri ca să stopăm înmulţirea cazurilor. Sunt decizii care vor afecta anumite categorii, le cer scuze, dar trebuie să luăm aceste măsuri. Practic am luat decizii care vizează anumite domenii, cum ar fi funcţionarea pieţelor în spaţii deschise. Producătorii români îşi pot desfăşura marfa în continuare în pieţe deschise, în pieţe volante. Am luat această măsură pentru că ştim din raportări că în aceste pieţe, gradul de conformare cu măsurile restrictive era foarte mic. Este o măsură temporară. Vom lua toate măsurile pentru a nu fi afectaţi producătorii autohtoni şi nici persoanele care cumpărau produse proaspete din piaţă”, a spus prim-ministrul.

Orban a contonuat: ”Trebuie specificat că este o mare diferenţa între supermarket şi pieţe. În supermarket, gradul de conformare este mult mai mare, ventilaţia este mai bună. De asemenea, terasele nu sunt închise. Am preluat din Legea fumatului definiţia spaţiilor deschise. Am realizat că multe terase au devenit spaţii închise. Am văzut că există un grad de conformare foarte bun în ceea ce priveşte portul măştii. Pe de altă parte, le cer oamenilor să nu lase garda jos în niciun moment.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici