Orban: Niciodată nu voi face cerere să beneficiez de pensie specială pentru parlamentari

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că el niciodată nu va face cerere pentru a beneficia de pensie specială pentru parlamentari, arătând că liberalii vor încerca în continuare să împiedice intrarea în vigoare a legii pensiilor pentru parlamentari.

107 afișări
Imaginea articolului Orban: Niciodată nu voi face cerere să beneficiez de pensie specială pentru parlamentari

Ludovic Orban (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

„Eu în niciun caz nu voi beneficia, dacă va rămâne în vigoare până mă voi pensiona şi dacă voi prinde pensia, că până atunci mai am încă o lungă perioadă până să ajung, eu am spus nu voi beneficia de acest privilegiu, nu voi face cerere niciodată”, a spus Orban, întrebat dacă va face cerere de a beneficia de pensie specială, potrivit legii pensiilor parlamentarilor.

El a arătat că PNL a votat împotriva proiectului şi încearcă în continuare să împiedice intrarea în vigoare a acestuio proiect.

„PNL a votat împotriva acestui proiect, încă studiem dacă exisă motive temeinice pentru a fi atacată la CC, încă legea nu este în vigoare, mai sunt mulţi paşi procedurali până să fie promulgată şi publicată în MO aşa că nu avem ce să discutăm despre pensiile parlamentarilor şi dacă vor beneficia sau nu unii sau alţi dintre parlamentari de aceste pensii. Poziţia noastră a fost foarte clară, aţi văzut că am dat o bătălie pe tranşee din BP, din comisia de spatut, din plenul Camerei să se vadă diferenţa foarte clară între noi şi majoritatea care a impus acest proiect de lege. În mod evident vom încerca în continuare să împiedicăm intrarea în vigoare a actului normativ care creează un regim privilegiat în materie de pensii pentru parlamentari în raport cu ceilalţi cetăţeni”, a adăugat Orban.

Deputatul PNL Andreea Paul a spus că pensiile speciale pentru parlamentari au fost promise parlamentarilor puterii în schimbul blocării căderii guvernului.

„Jocul PSD sună în manierea următoare: pensie specială pentru votul tău în Parlament cu scopul de a bloca căderea Guvernului. Această promisiune le-a fost făcută în preajma moţiunii de cenzură iniţiată de PNL.Sunt convinsă, până ajungem să ne pensionăm, această lege a pensiilor va fi modificată de mai multe ori”, a spus Paul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici