Orban: Nu există mai multe soluţii, ci doar cea a desemnării lui Iohannis ca premier

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, după consultările de vineri cu preşedintele Traian Băsescu, că s-a creat o percepţie că ar exista mai multe soluţii, dar nu există decât una sprijinită de o majoritate parlamentară, cea a desemnării lui Klaus Iohannis ca premier.

22 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu există mai multe soluţii, ci doar cea a desemnării lui Iohannis ca premier

Orban: Nu există mai multe soluţii, ci doar cea a desemnării lui Iohannis ca premier (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Am reiterat faptul că preşedintele României are o soluţie prin care în maxim o săptămână să ieşim din criza politică, să asigurăm îndeplinirea condiţionalităţilor impuse de acordul cu FMI şi să se ia toate măsurile care să împiedice continuarea prăbuşirii economice", a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că aşteaptă de la Traian Băsescu să-l desemneze ca premier pe Klaus Iohannis, "Unica soluţie prin care se poate punct unei crize politice grave".

"S-a creat o percepţie că ar exista mai multe soluţii. Nu există mai multe soluţii. Există o singură soluţie care e sprijinită de o majoritate parlamentară PNL, PSD, PC, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale", a mai spus Orban.

Întâlnirea a început, la Cotroceni, la ora 11.00 şi a durat mai puţin de o oră.

La întâlnire au participat:

Dan Nica, Cristian Diaconescu şi Sergiu Andon (PSD+PC),

Ludovic Orban, Radu Stroe şi Rareş Mănescu (PNL),

Asztalos Csaba şi Demeter Andras (UDMR),

Emil Boc, Adriean Videanu şi Vasile Blaga (PDL),

Varujan Pambuccian şi Aurel Vainer (minorităţi),

abriel Oprea, Eugen Nicolicea şi Liviu Câmpanu (independenţi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici