Orban: Nu mi-e teamă de o moţiune de cenzură. Dacă nu le convine celor de la PSD, să depună

Ludovic Orban a declarat că nu îi este teamă de o moţiune de cenzură, dacă Guvernul va trebui să îşi asume răspunderea pentru un pachet de măsuri în domeniul Justiţiei. Premierul a precizat că PSD poate să depună o moţiune la Parlament, dacă nu le convine.

388 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu mi-e teamă de o moţiune de cenzură. Dacă nu le convine celor de la PSD, să depună

Orban: Nu mi-e teamă de o moţiune de cenzură. Dacă nu le convine celor de la PSD, să depună

„Nu. Dacă nu le convine celor de la PSD şi vor să depună moţiune de cenzură, atunci să depună”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă îi este teamă de o posibilă moţiune de cenzură a Opoziţiei.

Liderul PNL a explicat că aceste subiecte sunt importante şi trebuie rezolvate. De exemplu, dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraţilor, atunci dispar 2.700 de oameni din sistem, ceea ce ar crea un blocaj al instanţelor şi parchetelor.

„Sunt teme importante care trebuie rezolvate. În cazul modificărilor, prorogării termenului sau abrogării, pentru că discutăm şi despre posibilitatea abrogării, deci dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraţilor există riscul să dispară din sistem aproape 2.700 de magistraţi. Va fi paralizată activitatea Parchetelor şi a instanţelor. În acest mod acsesul la justiţie al cetăţeanului va fi restricţionat dramatic. Oamenii nu vor putea să îşi găsească dreptatea în instanţe, pentru că instanţele vor fi supraaglomerate”, a explicat Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici