Orban: PDL ne-a oferit Justiţia, Munca, Finanţele şi Agricultura, oferta a fost jignitoare

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că oferta PDL pentru intrarea la guvernare a fost făcută "la mişto", menţionând că PDL le-a oferit liberalilor patru ministere: Justiţia, Munca, Finanţele şi Agricultura.

16 afișări
Imaginea articolului Orban: PDL ne-a oferit Justiţia, Munca, Finanţele şi Agricultura, oferta a fost jignitoare

Orban: PDL ne-a oferit Justiţia, Munca, Finanţele şi Agricultura, oferta a fost jignitoare (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Vă spun că nu aveam ce să căutăm la guvernare. Nu am fost doriţi la guvernare de PDL. Dacă ne-ar fi dorit cu adevărat la guvernare, nu făceau mişto de noi şi astăzi făceam negocieri politice şi mâine Băsescu anunţa numele prim-ministrului. Oferta pe care ne-au făcut-o a fost jignitoare pentru PNL. O ofertă făcută la mişto cu patru ministere - Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi eventual Ministerul Agriculturii cu care ne-am fi rupt gâtul", a susţinut Orban, la întâlnirea de la Poiana Braşov a liberalilor.

El le-a spus aleşilor locali că ştie că mulţi şi-ar fi dorit intrarea la guvernare, dar că PNL nu ar fi putut realiza nimic în guvernarea cu PDL.

"Ştiu că mulţi dintre dumneavoastră aţi considerat că ar fi fost mai bine să intrăm la guvernare. Ştiu că mulţi dintre cei care aţi crezut că poate era mai bine să intrăm la guvernare atunci. Mulţi v-aţi schimbat părerea văzând ce se întâmplă azi. (...) N-am fi putut să facem nimic (în guvernarea cu PDL-nr) şi ar fi trebuit să decontăm toate nerealizările lor dintr-un an de guvernare, toate nenorocirile pe care şi le-au asumat prin intermediul acordului cu FMI", a spus liderul liberal.

El a precizat că un partid ca PNL nu se poate duce la guvernare decât atunci când poate să-şi pună în practică programul. "Am cerut anularea impozitului forfetar, au spus «nu». Reducerea contribuţiilor la asigurări sociale cu 10%, «nu». Am solicitat menţinerea impozitului pe microintreprinderi. Într-o perioadă de criză dacă vrei să pui pe butuci după ce-ai pus pe butuci 160.000 de firme cu impozitul forfetar, prin anularea impozitului pe microintreprinderi de 3% mai pui pe butuci încă 100.000 de firme. La toate ni s-a răspuns «nu». Când am întrebat de ce ni s-a răspuns: acordul cu FMI. Atunci guvernaţi voi cu FMI domnilor de la PDL", a conchis Orban.

La rândul său, Romeo Stavarache a menţionat că el crede în şansa PNL de a ajunge foarte repede la guvernare, dar fără a accepta ministere cu probleme de imagine care să întoarcă partidul la 10%.

"Important este acum să ne vindem foarte scump pielea. Nu trebuie să ne vindem pe doi lei, pentru că dacă vom merge la guvernare şi ne vor da Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, şi eventual alt minister care nu are bani şi înseamnă numai imagine negativă, partidul ăsta ajunge înapoi la 10% şi practic se distruge. Da. Dacă preşedintele Băsescu ne-a făcut invitaţia să mergem la guvernare, punctul meu de vedere este următorul: să avem alternativă şi strategie reală de guvernare şi să le spunem celor de la PDL că, da mergem la guvernare, dar în nişte condiţii foarte clare. Să scoatem ţara din criză şi asta nu înseamnă taxe, biruri şi şomeri", a spus Stavarache.

El le-a spus aleşilor locali la Poiana Braşov că primul lucru care trebuie făcut de PNL este crearea unei alternative viabile şi a unui program şi unei strategii de guvernare.

"Eu sunt sigur că sfârşitul lor este mult mai aproape decât ne aşteptăm dar pentru asta trebuie să fim pregătiţi să avem o echipă, şi la congres cu siguranţă se va alege o echipă care să ducă partidul la 25-30%. În acest moment se balansează electoratul de dreapta către PNL. Avem nevoie de acest congres, de o echipă care să ducă mai departe, Crin Antonescu este un brand pentru PNL şi pentru România", a conchis Stavarache.

Liderii PNL se reunesc în acest sfârşit de săptămână la Poiana Braşov, având programate o serie de şedinţe în care vor discuta atât despre atitudinea Guvernului Boc faţă de aleşii locali liberali, cât şi despre acţiunile partidului în vederea Congresului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici