Orban: PDL - o adunătură de oportunişti, PSD - o expresie a nostalgiei

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că PNL este singurul partid din România "în adevăratul sens al cuvântului", PDL fiind "o adunătură de oportunişti în jurul unui lider carismatic", iar PSD, "o expresie a nostalgiei unor vremuri demult apuse".

25 afișări
Imaginea articolului Orban: PDL - o adunătură de oportunişti, PSD - o expresie a nostalgiei

Orban: PDL - o adunătură de oportunişti, PSD - o expresie a nostalgiei (Imagine: Mediafax Foto)

"La ora actuală, în România, există un singur partid politic în adevăratul sens al cuvântului, PNL. Un partid politic nu trebuie să fie o adunătură de oportunişti în jurul unui lider carismatic - Traian Băsescu - aşa cum e PDL. Un partid nu trebuie să fie nici expresia nostalgiei după nişte vremuri demult apuse aşa cum s-a constituit FSN, în jurul domnului Ion Iliescu, şi cum continuă să fie PSD", a spus, în timpul unui discurs ţinut, duminică, la Timişoara, la manifestările ocazionate de împlinirea a 20 de ani de la reînfiinţarea partidului în judeţul Timiş, Ludovic Orban.

În opinia sa, liderii PDL, cum ar fi Blaga, Boc, Videanu sau Udrea se compară cu Traian Băsescu, iar liderii PSD, cum ar fi Mitrea sau Geoană se compară cel mult cu Ion Iliescu, în timp ce PNL este format din oameni care "sunt obligaţi" să se compare cu personalităţi care au marcat istoria României.

"Dacă Blaga, Boc, Udrea, Videanu se compară cu Traian Băsescu, poate cu Petre Roman, poate cu Walter Roman, cu dr. Petru Groza - căci acesta a şi desfiinţat Senatul României, asemănându-se cu ceea ce vrea Traian Băsescu să facă azi -, iar lideri precum Mitrea, Geoană şi alţii se compară, cel mult, cu Ion Iliescu, noi suntem obligaţi să ne comparăm cu înaintaşii noştri, cu oamenii care au marcat istoria României", a afirmat Orban.

Liderul PNL şi-a exprimat regretul că există astăzi oameni care au avut convingeri anticomuniste şi care sunt "seduşi" de "ultima relicvă a totalitarismului", Traian Băsescu şi "camarila portocalie".

"Mi se rupe sufletul, astăzi, să văd că mare parte dintre cei care au făcut Revoluţia, care au participat la toate mitingurile anticomuniste de după '90, care au crezut în valorile democraţiei europene, occidentale, astăzi se lasă seduşi de ipocrizia, parşivenia fenomenală a camarilei portocalii, în frunte cu Traian Băsescu. (...) De un exponent care nu este al democraţiei, al drepturilor şi libertăţilor individuale şi care este ultima relicvă a totalitarismului, Traian Băsescu", a conchis Orban.

Ludovic Orban a participat, duminică, la Timişoara, la aniversarea a 20 de ani de la reînfiinţarea partidului în Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici