Orban: PNL mandatează Guvernul să nu accepte nicio majorare salarială nejustificată

Vicepreşedintele PNL, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, luni, la Palatul Victoria, că liberalii au mandatat Executivul să nu accepte nicio majorare salarială nejustificată, menţionând că Guvernul nu are niciun motiv să-şi dea demisia.

55 afișări
Imaginea articolului Orban: PNL mandatează Guvernul să nu accepte nicio majorare salarială nejustificată

Orban: PNL mandatează Guvernul să nu accepte nicio majorare salarială nejustificată (Imagine: Mediafax Foto)

"Practic astăzi a fost reuniunea celor mai importanţi lideri ai PNL. Decizia pe care am luat-o este foarte simplă şi este o decizie prin care PNL îşi arată consecvenţa. Am decis să mandatăm Guvernul să nu accepte nicio majorare salarială care nu are justificare economică, şi, în mod evident, Guvernul urmând să găsească soluţia juridică cea mai potrivită", a spus Orban.

El a menţionat că s-au discutat mai multe variante, dar a subliniat că decizia va fi luată de Guvern, la reuniunea care va avea loc după publicarea Legii în Monitorul Oficial.

În plus, Orban a menţionat că Executivul nu are nici un motiv să-şi dea demisia, solicitând, în schimb, demisia şefului statului şi a parlamentarilor PSD.

"Ştiţi foarte bine care este poziţia mea şi care este şi poziţia premierului. De ce să ne dăm demisia? Noi suntem raţionali, noi suntem practic singura ancoră a bunului simţ şi a normalităţii. Nu avem nici un motiv să ne dăm demisia. Să-şi dea demisia Băsescu, care în ultima vreme instigă toate categoriile de sindicate să solicite majorări salariale care nu au fundamentare economică, să-şi dea demisia parlamentarii PSD, dintre care mulţi sunt profesori universitari şi care şi-au majorat cu mâna pe sus cu 74% nişte salarii care şi aşa erau nişte salarii mari", a subliniat ministrul liberal.

El a conchis că PNL va asigura, atât timp cât îi va permite Constituţia şi cadrul general politic, "stabilitatea, bunul simţ şi raţionalitatea în politicile publice din România".

Liberalii au fost convocaţi, luni, la ora 13,00, la Guvern, de către preşedintele PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta şi pentru a lua o decizie în privinţa măsurilor care se impun pentru Legea majorării salariilor profesorilor cu 50%, promulgată vineri de preşedintele Băsescu.

La şedinţa BPC neoficială, au participat Călin Popescu Tăriceanu, Varujan Vosganian, Crin Antonescu, Teoedor Meleşcanu, Ludovic Orban, Norica Nicolai, Dan Motreanu, teodor Atanasiu, Adrian Iorgulescu, Eugen Nicolăescu, Mihai Voicu şi Relu Fenechiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici