Orban: PNL nu cunoaşte ce s-a întâmplat la DNA, moţiunea de cenzură nu are legătură cu DNA

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, întrebat despre urmărirea penală a premierului Ponta, că PNL nu are informaţii despre "ce s-a întâmplat" la DNA, nu se pronunţă pe anchete în curs de desfăşurare şi că demersul moţiunii de cenzură nu are legătură cu DNA.

187 afișări
Imaginea articolului Orban: PNL nu cunoaşte ce s-a întâmplat la DNA, moţiunea de cenzură nu are legătură cu DNA

Orban: PNL nu cunoaşte ce s-a întâmplat la DNA, moţiunea de cenzură nu are legătură cu DNA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu există absolut nicio legătură între demersul politic al PNL, care a fost hotărât la Consiliul Naţional de acum două săptămâni la Ploieşti, cu ceea ce se întâmplă în activitatea DNA. Nu cunoaştem informaţii privitor la ceea ce s-a întâmplat la DNA, nu ne pronunţăm referitor la anchete care sunt în curs de desfăşurare. Obiectivul nostru ca partid politic de opoziţie este ca, utilizând mijloace constituţionale, să pune punct guvernării Ponta", a afirmat Orban.

El a spus că depunerea moţiunii de cenzură şi decizia DNA în cazul Ponta în aceeaşi zi nu poate fi "decât o coincidenţă".

Întrebat în legătură cu faptul că Victor Ponta este învinuit în cazul Şova, Orban a arătat: "Eu am spus un singur lucru în cazul Şova, că Victor Ponta şi-a salvat complicele în Senat, nu am ce să adaug în această declaraţie".

În legătură cu posibilitatea ca Victor Ponta să-şi dea demisia, Orban a arătat: "Am spus încă după alegerile prezidenţiale, după care Victor Ponta trebuia să-şi dea demisia, că Victor Ponta se va lega cu lanţuri de Palatul Victoria, pentru că altfel dispare din viaţa publică".

El a mai spus că nu poate anticipa ce va face preşedintele Iohannis în acest caz.

"Noi nu putem anticipa ce va face preşedintele, ca partid politic parlamentar de opoziţie aşa cum am luat decizia în Consiliul Naţional am depus moţiunea de cenzură şi vom încerca prin această procedură democratică să dăm jos Guvernul", a precizat Orban la întrebarea dacă preşedintele Iohannis îl va suspenda pe Victor Ponta mai are rost moţiuunea de cenzură.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, potrivit DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici