Orban, prima reacţie după ce a rămas premier, în urma neprezentării aleşilor la moţiunea de cenzură a PSD

Premierul Ludovic Orban îi ironizează pe social-democraţi, afirmând că nici dacă erau prezenţi toţi parlamentarii PSD în sala de plen, cvorumul nu era îndeplinit. El le mulţumeşte tuturor parlamentarilor care au înţeles că România are nevoie de guvern.

2441 afișări
Imaginea articolului Orban, prima reacţie după ce a rămas premier, în urma neprezentării aleşilor la moţiunea de cenzură a PSD

Orban, prima reacţie după ce a rămas premier în urma eşecului moţiunii de cenzură prin neprezentare

Premierul Ludovic Orban le mulţumeşte parlamentarilor care nu au sprijinit moţiunea de cenzură.

„Este vorba de USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor. De asemenea, vreau să le mulţumesc parlamentarilor neafiliaţi care au înţeles că România are nevoie de guvern şi care nu au sprijinit aventura politică a PSD. Şi dacă erau prezenţi toţi parlamentarii PSD nu s-ar fi întrunit numărul de membri ai Parlamentului necesar pentru cvorum. 226 şi cu cinci fac 231. Deci a existat o majoritate care ne-a sprijinit, care a înţeles că România are nevoie de guvern, care a înţeles că această poţiune de cianură e neavenită şi riscă să arunce România în haos”, afirmă premierul.

El mai spune că niciun parlamentar nu a discutat cu senatorul PSD Carmen Dan, însă precizează că el, personal, a discutat cu foşti membri ALDE.

De asemenea, Orban spune că va contesta la CCR dacă PSD va impune pe ordinea de zi votarea acestei moţiuni de cenzură.

„Nu pot să cred că pot face aşa ceva, dar dacă vor face, evident că vom contesta”, a mai spus premierul.

Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”,depusă de 205 parlamentari PSD, nu a putut fi dezbătută şi votată din cauza lipsei cvorumului, fiind prezenţi doar 226 de senatori şi deputaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici