Orban: Respingem categoric declaraţiile stupie ale lui Toader despre raportul GRECO

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că afirmaţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, făcute la "Ora Guvernului" la Senat, referitor la raportul GRECO sunt stupide şi arată o lipsă de respect faţă de experţii care au lucrat la document.

483 afișări
Imaginea articolului Orban: Respingem categoric declaraţiile stupie ale lui Toader despre raportul GRECO

Orban: Respingem categoric declaraţiile stupie ale lui Toader despre raportul GRECO

"Este o lipsă de respect faţă de un grup de state şi faţă de grupul de experţi care a lucrat extrem de serios, extrem de obiectiv pentru a prezenta situaţia reală din România privitoare la independenţa Justiţiei. Deja este o atitudine sfidătoare a oficialilor din PSD - ALDE faţă de Uniunea Europeană, faţă de poziţiile oficialilor europeni, faţă de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi faţă de grupul de state anticorupţie. Respingem categoric aceste declaraţii stupide, care îl arată pe Tudorel Toader ca un mărunt provincial, care nu are capacitatea să recunoască marile greşeli pe care le-a comis ca ministru al Justiţiei", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă, după întrevederea cu preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, la sediul PNL.

Şeful PPE a precizat că statul de drept, lupta anticorupţie, independenţa justiţiei şi libertatea mass-media sunt principii pe care trebuie să le apere toţi.

"Noi, toţi, trebuie să apărăm aceste principii: lupta împotriva corupţiei, statul de drept, Justiţia independentă şi libertatea presei. Trebuie tot timpul să munceşti pentru apărarea acestor principii", a explicat Joseph Daul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, la "Ora Guvernului" în Senat, unde a fost chemat de Opoziţie să dea explicaţii asupra raportului GRECO, că este unul facultativ, dar că subiectul a fost transformat într-o temă politică prea mediatizată şi cu opinii care conţin inexactităţi. Totodată, el şi-a exprimat speranţă că "raportul GRECO este opera exclusivă a experţilor GRECO, un raport realizat pe baza unei corecte documentări, fără eventuale contribuţii venite din spaţiul naţional" şi că experţii GRECO nu pot trece "peste voinţa legiutorului naţional".

Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, a publicat un raport despre România în care îşi exprimă "profunda îngrijorare" faţă de anumite aspecte ale reformelor sistemului de justiţie adoptate de Parlamentul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici