Orban: Respingerea OUG 1/2020 în Parlament ar arunca în aer bugetul României

  • Ludovic Orban declară că respingerea OUG 1/2020 în Parlament înseamnă aruncarea în aer a bugetului.
  • Anunţă că eventuala respingere va fi atacată la Curtea Constituţională.
1701 afișări
Imaginea articolului Orban: Respingerea OUG 1/2020 în Parlament ar arunca în aer bugetul României

Ludovic Orban declară că respingerea OUG 1/2020 în Parlament înseamnă aruncarea în aer a bugetului şi anunţă că eventuala respingere va fi atacată la Curtea Constituţională.

Orban a anunţat, luni, în cadrul unei declaraţii de presă, că respingerea Ordonanţei 1 „aruncă în aer economia românească şi aruncă în aer bugetul României”.

„Ar fi o crimă împotriva interesului naţional! În cazul în care PSD va respinge Ordonanţa 1 înseamnă că vrea să distrugă România. Vom ataca la Curtea Constituţională cu certitudine. Vom folosi toate mijloacele pentru a păstra în vigoare Ordonanţa 1. Este ordonanţa care pe de o parte corectează efectele profund negative în economie ale Ordonanţei 114, iar pe de altă parte pune bazele construcţiei bugetare”, a spus Orban.

Florin Cîţu scria recent pe Facebook că PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament pentru că salariile parlamentarilor au fost îngheţate şi pentru că se doreşte să fie „resuscitată" OUG 114/2018.

„Trebuie să-i oprim! PSD vrea să respingă OUG 1/2020 în Parlament! De ce? Simplu. Prin această ordonanţă le-am îngheţat salariile şi sunt disperaţi. Nu-i interesează stabilitea economică a României, este vorba doar despre buzunarul lor! Vor salarii mai mari cu orice preţ. Credeţi că le merita? Al doilea motiv este OUG114/2018. Vor să resusciteze ordonanţa care a destabilizat economia României în 2019. Ordonanţă care a alungat investitorii, a distrus sectoare întregi din economie, a amânat vânzarea licenţelor 5G", susţinea Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici