Orban: Riscăm să pierdem 30 de miliarde de euro. Iohannis a avansat o sumă de zece ori mai mică

  • Dacă pensiile vor fi majorate cu 40%, România ar putea pierde 30 de miliarde de euro, spune, joi, Ludovic Orban
  • Klaus Iohannis a avansat o suma de zece ori mai mică.
  • Avertismentele ar veni de la Comisia Europeană
1093 afișări
Imaginea articolului Orban: Riscăm să pierdem 30 de miliarde de euro. Iohannis a avansat o sumă de zece ori mai mică

Orban: Riscăm să pierdem 30 de miliarde de euro. Iohanis a avansat o sumă de zece ori mai mică

Dacă pensiile vor fi majorate cu 40%, România ar putea pierde 30 de miliarde de euro, spune, joi, Ludovic Orban. Cu o zi înainte, preşedintele Klaus Iohannis a avansat o suma ar fi de zece ori mai mică.

„Acuz PSD de criminalitate economică, că vrea să oprească procesul de revenire economică pe care l-am început, provocând cheltuieli şi consecinţe dramatice pentru România. Deja la Bruxelles sunt oficiali europeni pun sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de rezilienţă şi facilitare. Adică România riscă piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei şi lipsei de responsabilitate a PSD”, spune Ludovic Orban, întrebat despre majorarea pensiilor cu 40%.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a avansat o sumă de zece ori mai mică.

„Există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili – nu doresc să nominalizez, dar cu înalţi responsabili din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene, fiindcă încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Deci este o posibilitate”, avertiza şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici