Orban: România a repurtat victorii remarcabile prin votul acordat lui Kovesi/ Liderul PNL somează Guvernul să înceteze orice demers care ar bloca obţinerea funcţiei

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că România a repurtat „victorii remarcabile” prin votul obţinut de Laura Codruţa Kovesi la nivel european pentru funcţiei de procuror-şef european. Preşedintele PNL a somat Guvernul să înceteze orice demers care ar bloca procedurile ulterioare.

1033 afișări
Imaginea articolului Orban: România a repurtat victorii remarcabile prin votul acordat lui Kovesi/ Liderul PNL somează Guvernul să înceteze orice demers care ar bloca obţinerea funcţiei

PNL: România a repurtat victorii remarcabile prin votul acordat Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţiei de procuror-şef european

„Ieri (marţi n.r.) şi astăzi (miercuri n.r.) România a repurtat două victorii remarcabile la nivelul Parlamentului European prin votul prin Comisia CONT şi prin votul prin Comisia LIBE care a fost acordat candidatului român Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef al Parchetului european. Felicit parlamentarii PNL şi partenerii noştri din PPE pentru efortul remarcabil pe care l-au depus pentru a contribui la această reuşită. Fac precizarea că astăzi (miercuri n.r.) în Comisia LIBE, cinci europarlamentari ai PNL care au reprezentat PPE, chiar dacă nu sunt membrii ai Comisiei LIBE şi-au exercitat votul în favoarea candidatului român”, a declarat Ludovic Orban,miercuri la Parlament

Liderul liberalilor a somat Guvernul şi PSD-ALDE să înceteze orice demers care ar bloca procedurile ulterioare de obţinerea de către Laura Codruţa Kovesi a funcţiei de procuror-şef UE.

„Condamn ferm atitudinea de sabotaj care a fost realizată de coaliţia majoritară PSD-ALDE, care au trădat România şi care au orchestrat o campanie de denigragre prin dezinformare la nivelul PE la adresa candidatului român la funcţia de procuror şef european. Somez Guvernul şi coaliţia majoritară să înceteze orice demers la nivelul Consiliului şi la nivelul PE în ceea ce priveşte procedurile ulterioare. (...)Este necesară,măcar în ceasul al 12 -lea mobilizarea tuturor actorilor din România pentru a maximiza şansa candidatului român de a obţine funcţia de procuro şef eurpean”, a conchis Orban.

Laura Codruţa Kovesi a primit, miercuri, cele mai multe voturi în Comisia LIBE, şi anume, 26 de voturi. Jean-François Bohnert a primit 22 de voturi şi un vot Andres Ritter.

Preşedintele Comisiei LIBE din PE, Claude Moraes, a anunţat după vot că va transmite o scrisoare către şeful Conferinţei preşedinteţilor pentru a îi anunţa rezultatul, iar pe baza mandatului Conferinţei preşedinţilor va începe negocierile cu Consiliul UE pentru un acord cu privire la candidatul pentru şefia Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi a primit, marţi, cele mai multe voturi şi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT), şi anume 12, faţă de Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter, care a primit un vot.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au afirmat surse citate de site-ul de ştiri New Europe, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici