Orban s-a întâlnit, marţi, cu Iohannis. Cei doi au discutat despre referendumul pe justiţie

Ludovic Orban a avut, marţi, o întâlnire cu Klaus Iohannis, cei doi discutând despre coordonarea strategiei la referendumul pe care şeful statului ar vrea să îl declanşeze pentru a fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

92 afișări
Imaginea articolului Orban s-a întâlnit, marţi, cu Iohannis. Cei doi au discutat despre referendumul pe justiţie

Orban s-a întâlnit, marţi, cu Iohannis. Cei doi au discutat despre referendumul pe justiţie

Liderul liberalilor a anunţat, miercuri seară la postul B1 TV, că în cazul în care Klaus Iohannis va avea un astfel de demers, PNL va susţine acţiunea preşedintelui.

Preşedintele României a declarat, marţi, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, şi alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru. Şeful statului a mai spus că îşi doreşte ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupţia sau dacă trebuie să tragem linia şi să spunem atât”.

Încă din luna august a anului trecut Iohannis a început să aibă întrevederi cu liberalii, în vederea coordonării strategiei pentru alegerile prezidenţiale, discuţiile vizând şi alte teme politice de actualitate. După întrevederea din 2 august cu preşedintele, Ludovic Orban spunea că „între PNL şi preşedintele României est eo relaţie de parteneriat, de colaborare. Ne consultăm pe teme majore şi încercăm să ne coordonăm poziţiile”.

De asemenea, şeful statului va participa, sâmbătă, şi la Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, care va avea loc la Sinaia, începând cu ora 18.00. La reuniune va fi prezent Ludovic Orban, precum lideri locali liberali şi aproximativ 400 de tineri liberali din toată ţara.

Cu ocazia evenimentului, Tineretul Naţional Liberal va acorda preşedintelui Klaus Iohannis premiul „Garantul democraţiei”, activitatea domniei sale oferind garanţia că respectarea statului de drept şi apărarea democraţiei sunt valori esenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici