Video Orban: Solicit energic pedepsirea "golanului politic" Mirel Palada/ Ponta, despre agresarea lui Goţiu: Palada a făcut o mare prostie şi va plăti scump; nu are scuză/ Senatorul agresat a depus plângere

Preşedintele PNL Ludovic Orban l-a catalogat, joi, pe sociologul Mirel Palada drept „golan politic”, după ce acesta l-a agresat fizic, în pauza publicitară a unei emisiuni transmise de postul B1Tv, pe senatorul USR Mihai Goţiu, el solicitând pedepsirea lui Palada pentru această „infracţiune”.

5469 afișări

UPDATE 16.30 Senatorul Mihai Goţiu s-a dus la poliţie să depună plângere pentru ultraj împotriva lui Mirel Palada

Senatorul USR Mihai Goţiu a mers, joi după-amiază, la secţia 1 de poliţie din Bucureşti să depună plângere penală pentru ultraj împotriva sociologului Mirel Palada, în urma incidentului care a avut loc miercuri într-un studio de televiziune.

”Am venit să depun plângere împotriva a ceea ce a făcut domnul Mirel Palada aseară. Am pregătit-o deja şi o depun în câteva minute aici la Poliţie (...) Sunt trei pagini plus actele de aseară de la urgenţă şi IML”, a declarat Mihai Goţiu înainte să intre în secţia de poliţie.

În plângerea penală el invocă prevederile articolului 257 din Codul Penal, referitoare la ultraj. Goţiu a precizat că încă nu a recurs la serviciile unui avocat, plângerea fiind pregătită împreună cu colegii săi din grupul parlamentar al USR.

”Evident că nu mă aşteptam să mă lovească, nici nu am fost atent la aşa ceva, adică nu puteam să mă gândesc că cineva care a fost purtător de cuvânt al Guvernului are un astfel de comportament”, a mai spus Mihai Goţiu.

„Solicit energic pedepsirea golanului politic pentru infracţiunea pe care a săvârşit-o, şi anume a fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

„Mult timp mi-am pus întrebarea când se va ajunge la bătaie din partea PSD. Iată că s-a ajuns la bătaie din partea fostului purtător de cuvânt al Guvernului PSD - Ponta, un om trimis permanent la înaintare şi care susţine ideile aberante ale partidului de guvernământ”, a adăugat Orban.

El a precizat că PSD capătă în cultura politică elemente care ţin de apanajul unui partid totalitar.

„Ameninţarea, intimidarea, agresivitatea, brutalitatea de limbaj, atitudinea ostilă permanentă, intimidarea opoziţiei au devenit politică de partid pentru PSD”, a spus Orban.

El s-a întrebat, retoric, de ce liderul PSD Liviu Dragnea nu a dat o poziţie politică referitare la „comportamentul grobian şi brutalitatea fizică săvârşită de un cirac de-al lor împotriva unui reprezentant al opoziţiei”.

Ponta, despre agresarea lui Goţiu: Palada a făcut o mare prostie şi va plăti scump; nu are scuză

Fostul premier Victor Ponta a precizat, joi, că Mirel Palada, care a fost purtător de cuvânt al guvernului său, a făcut o „mare prostie” agresându-l fizic pe senatorul USR Mihai Goţiu, el apreciind că Palada va plăti „scump” acest gest, pentru care nu are nicio scuză.

„Oricât de provocator sau de enervant este un adversar politic nu există nicio scuză pentru a-ţi rezolva o problemă cu pumnii! Îmi pare rău de Mirel Palada (nu mă dezic acum de el ca om sau coleg într-o perioada dificilă). dar cred că eu pot să îi spun adevărul neplăcut - a făcut o mare prostie şi va plăti scump pentru asta . Aşa cum îl cunosc cred că acum realizează cel mai bine acest lucru şi îl regretă - dar suntem toţi responsabili pentru deciziile noastre greşite”, a scris Ponta pe Facebook.

Ponta a mai spus că Palada „ar trebui să îşi dea singur un pumn” pentru că, prin scandalul provocat de agresarea lui Goţiu, a oferit un „dar” celor care vor să „îngroape” cazul procurorului Negulescu.

„Şi mai e ceva pentru care Mirel ar trebui să îşi dea singur un pumn - scandalul provocat de confruntarea lui cu Goţiu este un dar căzut din cer pentru toţi cei care vor să îngroape acum povestea, de o mie de ori mai sordidă şi mai periculoasă pentru societate, cu aventurile juridico-amoroase ale faimosului «Portocală» Negulescu şi cu primele dovezi scrise şi certe privind dosare penale mai falsificate şi mai abuzive decât în anii '50!”, a adăugat fostul premier.

Goţiu, despre agresarea sa fizică de către Palada: Un act de huliganism, depun plângere

Senatorul USR Mihai Goţiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că agresarea sa fizică de către sociologul Mirel Palada, în pauza publicitară a unei emisiuni transmise de postul B1TV, reprezintă un „act de huliganism”, el menţionând că va depune plângere penală în cursul zilei.

„Ce s-a întâmplat aseară e începutul sfârşitului pentru această clasă politică de huligani. Ce s-a întâmplat aseară a fost un act de huliganism”, a spus Goţiu, care a menţionat că are deja documentele necesare, iar la ora 15.30 va merge la Secţia 1 de Poliţie pentru a depune plângere penală împotriva lui Palada.

Goţiu a subliniat că incidentul de joi seara reprezintă o continuare a ceea ce se întâmplă în Parlament şi a dat exemplul injuriilor pe care i le-a adus senatorul PSD Şerban Nicoalae, în Biroul Permanent al Senatului, care au rămas nesancţionate.

„În primăvară, în BP de la Senat, liderul grupului PSD şi preşedintele Comisiei juridice mi-a adresat injurii directe, iar preşedintele Tăriceanu nu a luat măsuri, ba chiar mi-a interzis mie să iau cuvântul. Am depus sesizare la Comisia juridică, nici acum nu am primit răspuns. Este unul dintre exemplele care încurajează astfel de comportamente”, a spus Goţiu.

El a adus în discuţie şi exemplul şedinţei de plen reunit de miercuri, când majoritatea PSD-ALDE s-a opus solicitării USR de a înfiinţa o comisie de anchetă, dar a înfiinţat alte comisii speciale şi de anchetă „pe bandă rulantă”, încălcând Regulamentul.

„Ieri în plenul reunit am asitat la o violentare a tuturor regulilor, legilor, la ignorarea totală a Regulamentului. S-au votat puncte care nu erau pe ordinea de zi, s-au înfiinţat comisii de anchetă pe bandă rulantă, dar a fost refuzată constituirea unei comisii de anchetă cerută de USR, privind votul la moţiunea de cenzură”, a mai spus Goţiu.

Moderatoarea emisiunii Talk B1, Nadia Ciurlin, a anunţat miercuri seara că sociologul Mirel Palada l-a agresat fizic pe senatorul Mihai Goţiu (USR), în timpul unei pauze publicitare. Ulterior, Mihai Goţiu a precizat că a fost lovit de către Palada cu pumnul în gură.

”Din păcate, în pauza de publicitate s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut. Domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goţiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment. Din păcate, au trebuit să părăsească amândoi platoul”, a spus Nadia Ciurlin, la reluarea emisiunii.

”Palada a intervenit de mai multe ori peste mine. I-am spus că am intrat în politică din cauza unora ca el. M-a lovit în faţă o singură dată. Comportamentul din aceasta seară e doar o mostra. Nu e doar o agresiune fizică, dar şi o agresiune a majoritatii. Azi, în Biroul Permanent când am cerut comisie de ancheta legata de modul în care s-a votat la moţunea de cenzură, au considerat ca nu e cazul sa se ancheteze”, a declarat Mihai Goţiu, la B1, explicând incidentntul.

”Am simţit decăderea totală a PSD-ului atunci când m-a lovit”, a comentat senatorul USR.

Acesta intenţionează să depună plângere la poliţie împotriva lui Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului.

”Nu cred că domnul Palada va mai apărea în presă o vreme. Sper ca presa să aibă atâta demnitate...”, a adăugat Goţiu.

Mihai Goţiu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că a fost ameninţat de către Mirel Palada înainte de a fi lovit în timpul pauzei unei emisiuni la B1 TV, senatorul USR precizând că în urma incidentului a avut doar buza spartă şi un picior julit.

”În timpul emisiunii, când se discuta despre prietenul domnului Palada, Sebastian Ghiţă, şi despre drumul banilor la Ploieşti, a intervenit în timp ce vorbeam. Când s-a întâmplat şi a doua şi a treia oară, i-am spus că este un comportament de om nesimţit şi ăsta este unul dintre motivele pentru care am intrat în politică. Moderatoarea Nadia Ciurlin mi-a atras atenţia la limbaj şi m-am conformat. În pauză m-a ameninţat direct să nu-i mai spun că-i nesimţit - deşi eu mă referisem doar la comportamentul lui - şi că văd eu după emisiune”, a relatat Goţiu geneza incidentului.

Goţiu nu a retractat însă afirmaţii anterioare şi asta l-ar fi făcut pe Mirel Palada să sară la bătaie. ”A sărit la mine şi m-a lovit cu pumnul. Au trebuit să intervină cei de la B1 să-l scoată afară”, a spus senatorul. El a precizat că nu a fost foarte afectat fizic de accesul de furie al celuilalt invitat fiind vorba de ”o buză spartă şi un picior julit”.

”Comportamentul ăsta denotă un comportament al clasei politice, în general. Chiar astăzi, un coleg de-al meu, deputatul Adrian Prisnel, a fost ameninţat în timpul dezbaterilor din Comisia de agricultură”, a mai spus Mihai Goţiu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici