Orban susţine că o filială CEC a greşit intenţionat şi a dat pensii la nivelul celor din luna august, ca strategie de campanie a PSD

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD a acordat pensii pe luna octombrie la nivelul celor din august, în judeţul Dolj, ca strategie de campanie, pentru a da impresia că liberalii taie din venituri. El a spus că ministrul Finanţelor va cere conducerii CEC destituirea directorului.

1581 afișări
Imaginea articolului Orban susţine că o filială CEC a greşit intenţionat şi a dat pensii la nivelul celor din luna august, ca strategie de campanie a PSD

Orban acuză filiala CEC Dolj că a greşit intenţionat şi a dat pensii la nivelul din luna august

„Disperarea PSD ne arată foarte clar că acest partid n-a învăţat nimic din ultimii ani, că şi-a pierdut complet busola, că minte cu neruşinare şi continuă să folosească, pe unde mai poate, instituţii publice. Aţi văzut cazul CEC de la Dolj, în care filiala Dolj a CEC-ului, a dat pensii la nivelul din luna august, deşi dăsuseră în octombrie pensiile la valoarea rezultată în urma creşterii punctului de pensie de la 1 septembrie. Eu nu cred că este un accident, pentru că această, să-i spunem greşeală, a dus la o întreagă campanie în judeţ, privitoare la faptul că PNL şi Guvernul PNL taie pensiile. Am solicitat ministrului Finanţelor să ceară conducerii CEC destituirea acestui director, responsabil pentru o asemenea gravă eroare”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni, în urma şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Totodată, Ludovic Orban a mai spus că ministrul Transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Bode, se va ocupa de situaţia poştaşilor din Judeţul Vrancea, care au făcut campanie pentru PSD, spunându-le oamenilor că liberalii îi vor lăsa fără pensii.

„De asemenea, i-am cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control pentru a elucida împrejurările care au dus la campania dusă de poştaşii din judeţul Vrancea şi anume, răspândirea de minciuni ale unor angajaţi ai Poştei, în cazul în care Preşedintele Iohannis va câştiga alegerile şi vor fi tăiate sau nu se vor mai da pensiile la nivelul actual”, a motivat Orban.

Premierul a mai adăugat că acţiunile PSD de a crea pagini false liberalilor, prin care să dezinformeze, vor fi ”taxate”.

„Evident că acest comportament al PSD, care foloseşte pagina oficială, care lansează prin declaraţii publice, asumate de către liderii politici, îl vom taxa şi practicile de a face pagini false liderilor PNL, miniştrilor PNL, şi alte practici, vor fi sancţionate în conformitate cu Legea”, a completat preşedintele PNL.

Mii pensionari din Dolj au primit, luna aceasta, pensii mai mici şi au depus reclamaţii la Casa Judeţeană de Pensii. Directorul instituţiei a declarat, vineri, în videoconferinţa cu ministrul Muncii, că problema a apărut din eroarea unui angajat al băncii şi a fost remediată.

Taguri:
cec,
orban,
dezinformare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici