Orban susţine vaccinarea: Să contracarăm toate absurdităţile şi aberaţiile antivacciniştilor

Premierul Ludovic Orban s-a declarat, marţi, un susţinător al vaccinării, afirmând că statul trebuie să deruleze campanii de contracarare a ”absurdităţilor antivacciniştilor” şi că strategia dezinformărilor este elaborată ”în afara Europei, mai spre est”.

1274 afișări
Imaginea articolului Orban susţine vaccinarea: Să contracarăm toate absurdităţile şi aberaţiile antivacciniştilor

Orban susţine la vaccinarea: Să contracarăm toate absurdităţile şi aberaţiile antivacciniştilor

Eu sunt un susţinător al vaccinului. Ar trebui să fim şi noi mai proactivi, să derulăm campanii în care să contracarăm toate absurdităţile şi toate aberaţiile pe care le-am auzit în campanile pe care nu ştiu cine le finanţează. E clar că sunt finanţate campaniile antivacciniştilor, care în mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care e aplicată nu numai în România, ci şi în alte ţări din Europa şi care în mare ăarte cred că-şi are izvorul în afara Europei, mai spre est”, a declarat Ludovic Orban.

premierul a mai spus că vaccinul este un instrument fundamental de luptă împotriva bolilor.

”Noi şi acum căutăm vaccin antiCoVID. Sigur, desigur căutăm şi tratament. În gândirea pe care o avem pentru toamnă, când se estimează o revenire a epidemiei, ne gândim să facem o vaccinare antigripă pe scară largă, trei-patru milioane, câte doze reuşim să adunăm, ca un mijloc de a simplifica. În fine, vaccinul e foarte important. Reacţia noastră trebuie să fie campanii inteligente în care să-i convinge pe toţi aceia care pot cădea pradă acestor dezinformărilor, care repet - sunt sistemice, bine finanţate şi bine gândite, în mod inteligent gândite şi care generează o astfel de reacţie absurdă din partea foarte multor oameni maturi care cad pradă acestei dezinformări”, a conchis Ludovic Orban.

Premierul a participat, marţi, prin videoconferinţă, la dezbaterea „Resetarea sistemului de sănătate: de la experienţa din criza Covid, la reformă şi modernizare”, organizată de CursDeGuvernare.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici