Orban: Tăriceanu, Fifor, Şerban Nicolae şi alţi lideri îndeamnă românii să nu voteze la referendum

Preşedintele PNL Ludovic Orban acuză liderii PSD-ALDE că îndeamnă românii să nu voteze la referendum, amintind şi de ordonanţa de urgenţă propusă de AEP, care în cele nu a fost adoptată de Guvern în acea formă, dar care conţinea prevederi care să împiedice românii să îşi exercite dreptul de vot.

944 afișări
Imaginea articolului Orban: Tăriceanu, Fifor, Şerban Nicolae şi alţi lideri îndeamnă românii să nu voteze la referendum

Orban: Tăriceanu, Fifor, Şerban Nicolae şi alţi lideri îndeamnă românii să nu voteze la referendum. Foto: Hepta

„Infractorii din jurul lui Dragnea sunt speriaţi de referendumul iniţiat de preşedinte ca dracu de tămâie şi încearcă prin toate mijloacele posibile să-i împiedice pe români să vină la vot şi să voteze “DA” la acest referendum. Atât Tăriceanu, cât şi Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, cât şi Şerban Nicolae, cât şi alţi lideri, îndeamnă românii să nu voteze la referendum. Au încercat să introducă în OUG prevederi care să împiedice românii să îşi exercite dreptul de vot la referendum. Au încercat să mărească numărul de cetăţeni români aflaţi pe listele electorale permanente pentru a mări numărul de votanţi necesari pentru atingerea pragului la referendum. Sigur că nu au reuşit până acum, dar atragem atenţia cetăţenilor români că este fundamental să vină la vot, este fundamental să voteze atât în alegerile pentru Parlamentul European, cât şi la referendum”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Târgovişte, potrivit unui comunicat de presă al PNL remis MEDIAFAX.

Liderul PNL a adăugat că referendumul pe justiţie este unul vital, iar românii nu trebuie să se lase păcăliţi de Liviu Dragnea şi „infractorii” din jurul acestuia. El a mai precizat că în cazul în care referendumul nu adună cvorumul necesar atunci apare un risc major „ca oricine face politică în România să înţeleagă că este voie la furat în România”.

„Acest referendum este vital pentru o evoluţie sănătoasă a societăţii româneşti, pentru că dă posibilitatea românilor să interzică prin votul lor masiv la referendum amnistia şi graţierea şi prin acest vot „DA”, la referendumul de interzicere a amnistierii şi graţierii, să le transmită mesajul către toţi cei care sunt implicaţi în viaţa publică sau vor să se implice în viaţa publică, că dacă fură vor fi pedepsiţi. De asemenea şi a doua întrebare este o întrebare extrem de importantă pentru că cetăţenii români pot să interzică prin votul lor agresiunea sistematică prin OUG emise de Guvernul PSD-ALDE, împotriva justiţiei, împotriva independenţei justiţiei, împotriva drepturilor şi libertăţilor fudamentale ale românilor şi împotriva liberului acces al românilor la justiţie. Cetăţenii români nu trebuie să se lase păcăliţi de infractorii din jurul lui Dragnea cu mesajele perverse pe care le transmit. Românii au puterea în mâna lor, dacă îşi doresc o societate sănătoasă, condusă de oameni corecţi care respectă legea, trebuie să vină cu mic cu mare la vot şi să voteze ,,DA” atât la prima întrebare cât şi la a doua întrebare. Dacă referendumul nu adună cvorumul necesar, există un risc major, ca oricine face politică în România să înţeleagă că este voie la furat în România”, a explicat Orban.

Preşedintele liberal a mai spus că sondajele realizate de partid au indicat că foarte mulţi români consideră că este o ameninţare corupţia la adresa societăţii şi a dezvoltării economice a ţării.

„În toate cercetările noastre sociologice şi în toate discuţiile pe care le-am avut cu zecile, sutele de mii de români pe care i-am întâlnit, într-o proporţie copleşitoare, românii consideră corupţia o ameninţare la adresa bunei funcţionări a economiei şi a societăţii româneşti şi susţin clar interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie. Tragem acest semnal de alarmă şi le atragem atenţia asupra importanţei votului, tocmai pentru că stă în puterea fiecărui român să hotărască la acest referendum că hoţii nu vor scăpa, că oricine a furat din avutul public va fi pedepsit, că oricine a comis o infracţiune de corupţie va fi pedepsit şi că oricine îşi imaginează că poate să fure atunci când se află în funcţii publice, fără să fie pedepsit, nu are nicio şansă să scape nepedepsit”, a conchis Orban.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici