Orban: Termenul limită pentru depunerea moţiunii de cenzură, 10-12 decembrie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, la un post TV, că termenul limită pentru depunerea de către Opoziţie a moţiunii de cenzură împotriva Executivului este 10-12 decembrie, afirmând că Opoziţia trebuie să fructifice orice oportunitate pentru a pune punct acestei guvernări.

309 afișări
Imaginea articolului Orban: Termenul limită pentru depunerea moţiunii de cenzură, 10-12 decembrie

Orban: Termenul limită pentru depunerea moţiunii de cenzură, 10-12 decembrie

”Deci, ca termen limită, 10-12 decembrie va fi depunerea moţiunii. Sigur că vom continua discuţiile, încercăm să convingem cât mai mulţi parlamentari să susţină moţiunea de cenzură. Ăsta este obiectivul”, a declarat Ludovic Orban la B1Tv.

Liderul liberalilor a reamintit faptul că pentru adoptarea moţiunii de cenzură mai sunt necesare voturile a 67 de parlamentari.

"Încercăm să fructificăm orice oportunitate care apare pentru a pune punct acestei guvernări, folosind toate pârghiile, toate armele pe care le are Opoziţia la dispoziţie”, a mai spus Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu îi este frică de moţiunea de cenzură pregătită de Opoziţie deoarece are încredere în colegii de partid şi de coaliţie, cât şi pentru că a îndeplinit majoritatea punctelor din programul de guvernare.

"Nu îmi este frică de o moţiune de cenzură. Am încredere în toţi colegii şi colegele mele, în coaliţie de guvernare şi am increderea că marea majoritate a lucrurilor din programul de guvernare le-am pus în practică", a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD, care a avut loc luni la Parlament.

La rândul său, întrebat dacă are vreo emoţie la moţiunea de cenzură, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a replicat: "Nu cred că au şanse", precizând că are încredere că parlamentarii PSD nu vor vota pentru moţiune.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că Opoziţia va stabili data la care va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, după 1 decembrie, precizând că PNL încă nu au ajuns la numărul necesar de parlamentari pentru a căderea Cabinetului Dăncilă.

Liderul PNL a adăugat că se bazează pe parlamentari din UDMR, PSD şi ALDE pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

În schimb, Ludovic Orban spunea cu altă ocazie, mai precis pe 19 noiembrie, că PSD-ALDE-UDMR formează, la ora actuală, o majoritate de 62% în Parlament, iar la Senat social-democraţii au singuri majoritate.

Referitor la subiect, senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, duminică la România Tv, că parte din Opoziţie nu doreşte cu adevărat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, adăugând ironic că poate aceasta va fi depusă în noapte de Revelion, de Crăciun sau poate chiar anul viitor, la Paşte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici