Orban: Toader nu are de ce să meargă la Parlament până când DNA nu-şi prezintă raportul

Liderul PNL Ludovic Orban a precizat, joi, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie să prezinte Parlamentului, potrivit legii, concluziile raportului DNA, prezentat anterior CSM şi MJ, şi nu raportul, arătând că acesta nu are de ce să meargă la Parlament până atunci.

559 afișări
Imaginea articolului Orban: Toader nu are de ce să meargă la Parlament până când DNA nu-şi prezintă raportul

Orban: Toader nu are de ce să meargă la Parlament până când DNA nu-şi prezintă raportul

„Mă aşteptam din partea ministrul Justiţiei să cunoască mai bine legea. Cred că a zburat foarte mult şi nu a citit cu atenţie articolele 79 şi 88 din Legea 304, pentru că nu prezintă niciun raport în faţa Parlamentului. El trebuie să prezinte în faţa Parlamentului, conform articolelor 79 şi 88 privitor la PÎCCJ, DNA, concluziile asupra raportului pe care trebuie să-l depună aceste instituţii la ministerul Justiţiei şi la CSM. El nu are de ce să se ducă la Parlament până când aceste instituţii nu-şi depun raportul la MJ şi la CSM, nicidecum el nu poate să prezinte un raport, ci numai anumite concluzii asupra raportului. E fără precedent, totuşi, ce a anunţat, eu am fost foarte atent”, a spus Orban la Realitatea Tv.

Anterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declarase că va prezenta Parlamentului un raport privind activitatea desfăşurată la nivelul ministerul Public, DIICOT şi DNA.

„Voi prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfăşurată la nivelul Ministerul Public, DIICOT, DNA. Prezentarea respectivului raport constituie o obligaţie a ministrului Justiţiei. Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament, săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, la o oră pe care o voi anunţa în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conţinutul şi concluziile raportului cu referire la activitatea DNA”, a declarat Tudorel Toader.

Articolul 88 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară prevede că „Direcţia Naţională Anticorupţie elaborează anual un raport privind activitatea desfăşurată, pe care îl prezintă Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului justiţiei, nu mai târziu de luna februarie a anului următor. Ministrul justiţiei va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici