Orban: Victor Ponta şi Daciana Sârbu au încălcat flagrant legislaţia privind incompatibilităţile

Ludovic Orban spune că Victor Ponta şi Daciana Sârbu "au încălcat flagrant legislaţia privind incompatibilităţile şi conflictul de interese” prin faptul că nu au trecut în declaraţiile de avere bunurile celuilalt, Orban susţinând că acest lucru este infracţiune şi că va sesiza ANI şi Parchetul.

1216 afișări
Imaginea articolului Orban: Victor Ponta şi Daciana Sârbu au încălcat flagrant legislaţia privind incompatibilităţile

Victor Ponta şi Daciana Sârbu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban îi acuză pe premierul Victor Ponta şi pe soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, de încălcarea legislaţiei privind incompatibilitatea şi conflictul de interese, Orban spunând că Ponta nu a trecut în declaraţia sa de avere bunurile soţiei, aşa cum prevede legea, şi că Daciana Lucru a omis şi ea să precizeze în declaraţiile de avere depuse ca europarlamentar bunurile lui Victor Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest context, Ludovic Orban a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri după-amiază, la Târgovişte, că fapta celor doi "poate să aibă o încărcătură de natură penală".

”Am văzut că domnul Horia Georgescu este extrem de viguros în bătălia pentru descoperirea incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese. A băgat vreo mie de primari de comune, a băgat câţiva consilieri judeţeni, câţiva primari, câţiva preşedinţi de consilii judeţene, numai că nu vede lângă bătătură, adică nu se uită la Bucureşti. Şi aici permiteţi-mi să vă spun că Victor Ponta şi Daciana Sârbu au încălcat flagrant legislaţia privind incompatibilităţile şi conflictul de interese, în baza căreia se depun declaraţiile de avere. De când s-au căsătorit - sigur, probabil s-or fi căsătorit în China şi probabil domnul Horia Georgescu nu recunoaşte căsătoria făcută în China (…) - conform legislaţiei, fiind în România, un demnitar aflat într-o funcţie publică are obligaţia de a trece în declaraţia de avere averea integrală a sa şi a soţiei", afirmă Ludovic Orban.

Acesta susţine că în declaraţia de avere pe care o depune Victor Ponta de aproape şapte ani, "de când este căsătorit", nu apare averea Dacianei Sârbu şi că, de asemenea, Daciana Sârbu, care depune declaraţii de avere fiind europarlamentar, nu a trecut în declaraţia sa de avere bunurile lui Victor Ponta.

"Ne aflăm în situaţia unei încălcări grave a legii inclusiv care poate să aibă o încărcătură de natură penală pentru că domnul Ponta avea şansa în primul an în al doilea an, în al treilea an, în al patrulea an, în al cincilea an, în al şaselea an, să rectifice declaraţia de avere şi să treacă averea soţiei astfel încât să se vadă de cetăţenii români averea reală pe care o deţine familia Ponta-Sârbu” a spus Ludovic Orban.

Vicepreşedintele liberal a precizat că premierul şi soţia sa deţin împreună şapte case. De asemenea, Orban l-a criticat pe şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, despre care a spus că ”poate are orbul găinilor în ceea ce priveşte Palatul Victoria”.

”Vă dau aşa, numai o cifră: şapte case. Familia Sârbu-Ponta deţine şapte case, nu vorbesc de terenuri, depozite şi alte lucruri. De ce vă spun că are o încărcătură penală, deci este considerată fals, o declaraţie întocmită în fals? Sunt întrunite condiţiile pentru infracţiunea de fals. Eu nu pot să înţeleg, poate domnul Horia Georgescu are orbul găinilor în ceea ce priveşte Palatul Victoria, poate nu a ajuns, ocupat fiind să-i găsească pe toţi consilierii locali comunali şi pe toţi primarii de comune pe care i-a băgat în incompatibilitate dintr-o modificare legislativă neinspirată (...) poate atât de ocupat cu lupta aia a uitat să se lupte cu rechinii cei mari. Eu cred că peştele de la cap se împute, eu cred că lupa ANI trebuie să vizeze în primul rând oamenii care deţin funcţii importante, cum sunt preşedintele României, primul-ministru, miniştrii, parlamentarii i aşa mai departe”, a afirmat Orban.

Acesta a spus că se aşteaptă ca în perioada imediat următoare ANI să se autosesizeze în privinţa premierului şi a soţiei acestuia, în caz contrar vicepreşedintele PNL spunând că va sesiza el atât ANI, cât şi Parchetul.

”Mai aştept încă două zile ca ANI să se autosesizeze şi să ia toate deciziile legale care se impun în această privinţă, în caz contrar voi sesiza oficial ANI şi de asemenea voi sesiza Parchetul referitor la cercetarea eventualelor infracţiuni de fals şi iz de fals” a mai spus Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici