Ordonanţa de urgenţă privind referendumul, respinsă de Parlament

Camera Deputaţilor a respins, marţi, Ordonanţa de urgenţă 103/2009 privind organizarea referendumului, 198 de deputaţi fiind în favoarea respingerii, iar 83 împotrivă.

33 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa de urgenţă privind referendumul, respinsă de Parlament

Ordonanţa de urgenţă privind referendumul, respinsă de Parlament (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ordonanţa prevede fixarea unui termen de 20 de zile în care Parlamentul să se pronunţe în privinţa propunerii de organizare a unui referendum de către preşedintele României.

Actul normativ mai stipulează că referendumul se poate organiza în aceleaşi secţii de vot cu alegerile prezidenţiale, parlamentare, europarlamentare.

Deputaţii PSD, PNL şi UDMR au criticat această ordonanţă, în timp ce reprezentanţii PDL au susţinut-o, apreciind că, astfel, se acoperă un vid legislativ.

Senatul a respins, anterior, această ordonanţă, iar Camera Deputaţilor este forul decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici