Ordonanţa militară nr. 9, adoptată înainte de Paşte 2020. Anulare de zboruri/ Excepţii de la izolare pentru navigatori/ Interdicţia pentru exportul de grâu a fost ridicată DOCUMENT

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat aprobarea ordonanţei numărul 9, după o şedinţă de lucru cu premierul Ludovic Orban şi Raed Arafat. Citiţi mai jos declaraţiile ministrului

11688 afișări
Imaginea articolului Ordonanţa militară nr. 9, adoptată înainte de Paşte 2020. Anulare de zboruri/ Excepţii de la izolare pentru navigatori/ Interdicţia pentru exportul de grâu a fost ridicată  DOCUMENT

Raed Arafat şi Marcel Vela, şedinţă de urgenţă la sediul MAI la care participă premierul Orban

- Intrăm de mâine într-o perioadă foarte importantă, este foarte important să avem puterea să îmbinăm latura spirituală cu cea a prevenirii acestui perfid inamic

- fac apel să respectăm ordonanţele militare şi inclusiv recomandările BOR

- starea de urgenţă a fost prelungită. Avem un dusman comun, noul tip de coronavirus. Va asigur ca MAI nu se relaxeaza in aceasta perioada. Zilnic vor fi la datorie politisti, jandarmi, pompieri si toti angajatii celoralte insitutii.

Pentru a face un nou pas ca sa prevenim raspandirea virusului astazi am semnat ordonanta militara numarul 9:

 - Am prelungit suspendarea zborurilor dinspre şi către România din: Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franţa şi Germania. Ele au fost suspendate în ordonanţele anteriorare şi termenul de 14 zile astăzi este prelungit proporţional pentru fiecare ţară

 - exceptia la normele de izolare pentru navigatori. Daca acestia nu prezinta simptome ale covid toate echipajele indeplinesc aceleasi conditii ca si soferii de la camioanele de marfa.

- Pietele agroalimentare raman deschise in baza actelor normative incidente cu conditia repsectarii tuturor reglementarilor.

- interzicerea exportului de grau, interzicere care a fost impusa in ordonanta anterioara. Articolele care interzic acest export isi inceteaza aplicabilitatea. In urma discutiilor purtate la nivel guvernamental s-a reusit perspectiva si s-a clarificat achizia necesara pentru completarea rezervei de stat. Securitatea alimentara sa fie asigurata pana la urmatoarea recolta

- nu mai e interzis acest export.

- As dori sa le multumesc celor din diaspora ca au inteles ca aceste sarbatori e vorba despre iubirea fata de ceilalti.

 - vreau sa va spun ca in aceasta zi avem disponibile 13,254 locuri in carantina. Cei care au crezut ca nu se mai aplica o carantina in zone special amenajate pentru a le clarifica aceasta informatie precizez ca respectivul ordin al comandantului actiunii se refera la definita izolarii care are mai multe etape.

 - carantina la domiciliu e aplicabila doar in ultima faza. Cei care au crezut ca nu se mai aplica o carantina in zone special amenajate pentru a le clarifica aceasta informatie precizez ca respectivul ordin al comandantului actiunii se refera la definita izolarii care are mai multe etape.

- Multumesc tuturor pentru eforturile pe care le faceti in aceasta perioada. Va doresc multa sanatate in numele meu si al tuturor colegilor din MAI. Dumnezeu sa binecuvanteze Romania! Dumnezeu sa ii binecuvanteze pe romani! Va doresc sarbatori linistite!

 

 


Premierul Ludovic Orban a ajuns în jurul prânzului la Ministerul de Interne pentru a discuta cu Marcel Vela şi Raed Arafat.

Potrivit surselor MEDIAFAX există posibilitatea emiterii unei noi ordonanţe militare, mai ales că duminică este Paştele ortodox, iar autorităţile se aşteaptă ca în această perioadă oamenii să încerce să ocolească regulile impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Numărul pe care îl va purta ordonanţa militară nu este cunoscut, este posibil să fie numită ordonanţa militară nr 1, pentru că este o nouă perioadă, după prelungirea stării de urgenţă sau ordonanţa militară nr.9, conform ordinii cronologice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici