OUG pentru diminuarea efectelor creşterii preţurilor la energie în domeniul Apărării

Guvernul aprobă, miercuri, o ordonanţă de urgenţă pentru diminuarea efectelor creşterii preţurilor la energie şi materii prime în domeniul Apărării, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

145 afișări
Imaginea articolului OUG pentru diminuarea efectelor creşterii preţurilor la energie în domeniul Apărării

Nicolae Ciucă, Facebook

„Pe ordinea de zi se află un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care ne dorim să diminuăm efectele creşterii preţurilor la energie şi materii prime, în domeniul industriei de apărare. În felul acesta, prin Ordonanţa de urgenţă vom lua măsuri de ajustare a preţurilor în domeniul apărării şi securităţii”, a spus Ciucă, la începutul şedinţei de guvern.

La rândul său, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a explicat că „pot fi acoperite o parte din creşterile necontrolate care nu puteau fi prevăzute la momentul contractării în industria de apărare”.

„În acest sens se impune o intervenţie legislativă de urgenţă în vederea creării cadrului legal pentru ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie publică de produse şi servicii specifice care nu intră sub incidenţa OUG 15/2021. Vom putea să ajustăm preţurile pentru contractele care sunt deja semnate sau în curs de derulare pentru o perioadă de 45 de zile”, precizează Spătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici