Ovidiu Laicu, vicepreşedintele PSD Iaşi, îi cere demisia lui Chirica: Face un fel de actorie ieftină / Preşedintele PSD Arad: Chirica ar trebui sancţionat

Vicepreşedintele PSD Iaşi, Ovidiu Laicu, îi cere demisia de onoare lui Mihai Chirica şi solicită Biroului Permanent Naţional suspendarea lui Chirica din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, susţinând că primarul Iaşiului „a fost şi este mană cerească pentru adversarii partidului". UPDATE: Preşedintele PSD Arad despre Mihai Chirica: "Ar trebui luată o măsură drastică de sancţionare".

4181 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Laicu, vicepreşedintele PSD Iaşi, îi cere demisia lui Chirica: Face un fel de actorie ieftină / Preşedintele PSD Arad: Chirica ar trebui sancţionat

Ovidiu Laicu, vicepreşedintele PSD Iaşi, îi cere demisia lui Chirica: Face un fel de actorie ieftină (Imagine Liviu Chirica / Mediafax Foto)

Ovidiu Laicu a declarat corespondentului MEDIAFAX, duminică, faptul că declaraţiile pe care le face sunt în nume propriu şi că organizaţia judeţeană este unită.

"Organizaţia nu cere excluderea domnului Chirica, eu vorbesc în nume propriu şi solicit retragerea funcţiilor date de partid, respectiv cea de preşedinte interimar a filialei judeţene Iaşi. Am făcut şi o solicitare Biroului Permanent Naţional pentru suspendarea din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional", a declarat, duminică, Ovidiu Laicu, vicepreşedintele PSD Iaşi, corespondentului MEDIAFAX.

Laicu susţine că organizaţia PSD Iaşi este unită, însă nu în jurul liderului Mihai Chirica, ci în jurul PSD şi a Guvernului Grindeanu.

„Domnul Chirica face paradă că ar fi preşedinte de filială şi pesedist. El, de fapt, se situează cu totul în afara PSD-ului. El încalcă nişte articole din statul PSD prin declaraţiile sale. A făcut tot ce a declarat până acum doar de capul lui, încălcând statutul, nu a întrebat pe nimeni, nu a avut acordul Biroului Judeţean al PSD Iaşi", a continuat Ovidiu Laicu.

Vicepreşedintele PSD Iaşi susţine că în timpul şedintei de vineri, primarii l-ar fi rugat pe Chirica să nu mai facă declaraţii în numele partidului, ci în nume propriu.

"Prin acţiunile domniei sale, domnul Chirica a aplaudat şi a felicitat propadanda anti-PSD care e împotriva creşterii salariilor, a burselor studenţeşti, a taxelor. Chirica a fost şi este o mană cerească pentru adversarii PSD. Probabil dumnealui doreşte răul românilor şi atunci îl invităm să militeze pentru această treabă, dar să solicite reinventarea domnului Boc de la Cluj ca prim-ministru şi să ne lase în pace să ne vedem de problemele noastre", a explicat Ovidiu Laicu.

Ovidiu Laicu a fost surprins vineri filmând şedinţa Biroului Executiv al PSD Iaşi, fapt ce a produs un scandal între membrii PSD prezenţi, vicepreşedintele susţinând că nu făcea nimic ilegal.

Laicu susţine că a primit semnale de la mai mulţi membri de partid din Iaşi care sunt debusolaţi de declaraţiile lui Chirica.

"Ori este în USR, ori este în PSD, şi dacă e în PSD să fie alături de noi. În organizaţia Iaşi domnul Chirica este susţinut de un grup din jurul lui, cu care a instalat teroarea şi interzice oamenilor să facă declaraţii, crezând că are sprijin de la Bucureşti. Nu are niciun sprijin cu astfel de declaraţii împotriva partidului. Chirica face un fel de actorie ieftină, probabil de filme ieftine indiene", a mai declarat Ovidiu Laicu.

Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că Mihai Chirica ar trebui să fie un "soldat disciplinat al partidului", iar pentru modul în care se comportă, primarul Iaşiului ar trebui să primească "o măsură drastică de sancţionare", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar este de părere că împotriva primarului Iaşiului ar trebui luată "o măsură drastică de sancţionare", acest lucru neînsemnând "că punem pumnul în gură membrilor de partid".

Totodată, Căprar a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că „Liviu Dragnea conduce şi a condus bine partidul”, dovadă stând rezultatele PSD, cele mai bune din istoria partidului.

„Consider că domnul primar de la Iaşi, Mihai Chirica, ar trebui să fie un soldat disciplinat al partidului nostru, pentru că mai mult ca sigur dacă nu candida cu partidul în spate, astăzi nu era primar (...). Eu cred - şi s-a dovedit - că domnul preşedinte Liviu Dragnea, conduce şi a condus bine partidul, dat fiind şi rezultatul pe care l-a câştigat partidul. Consider că orice coleg de-al nostru care nu se supune ordinii de partid, statutului politic al partidului, trebuie să suporte consecinţe. Vă spun cu cea mai mare admiraţie pentru domnul preşedinte Liviu Dragnea că, în locul dânsului, aş lua măsuri drastice împotriva domnului Chirica. Dânsul a trimis o delegaţie ca să stea de vorbă cu domnul Chirica şi vom vedea la următoarea întâlnire ce s-a întâmplat, dar văd că din declaraţiile pe care le are zilnic, domnul primar nu a înţeles nimic", a declarat corespondentului MEDIAFAX preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar.

Liderul PSD Arad consideră că PSD are un "leadership foarte bun", iar cei care "ies din linia partidului ar trebui să suporte consecinţele statutare".

"Eu cred că partidul are un leadership foarte bun şi cred că în acest moment cu toţii ar trebui să fim concentraţi la cum punem în aplicare programul de guvernare, nu să începem să ne analizăm unii pe ceilalţi. Cred că fiecare în ograda noastră ştim ce avem de făcut şi cred că împreună suntem mult mai puternici. Atât timp cât un domn, ca domnul Chirica sau alţi colegi, ies din linia partidului, cred că ar trebui să suporte consecinţele statutare, care se aplică când oamenii din partid fac asemenea lucruri", a declarat corespondentului MEDIAFAX preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar

Întrebat dacă Mihai Chirică ar trebui exclus din PSD, preşedintele PSD Arad a declarat că este nevoie de o "măsură drastică de sancţionare", dar "asta nu înseamnă că punem pumnul în gură membrilor de partid".

"Din punctul meu de vedere cred că este prea departe, cred că se va impune o măsură drastică, nu ştiu care va fi aceea, dar o măsură drastică de sancţionare a dânsului cred că trebuie făcută. Asta nu înseamnă că punem pumnul în gură membrilor de partid, dar eu cred că în acest moment avem altceva de făcut, nu să ne analizăm unii pe alţii. Repet: programul de guvernare pe care îl aşteaptă românii de la noi, programul de guvernare pentru care am fost votaţi. Asăta este scopul nostru principal, nu să ne războim, să ne transmitem de la distanţe ce bine ar fi dacă nu ar fi", a mai declarat Căprar.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, PSD Arad a obţinut cele mai bune rezultate din judeţ, având trei deputaţi şi un senator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici