(P) Robert SIGHIARTĂU, Secretarul General al PNL: ”Preşedintele Iohannis încheie primul mandat ca învingător al celei mai cumplite forme de pesedism”

S-au spus multe în această campanie. Ce-ar mai rămâne de spus, ce argumente suplimentare aveţi acum, pe ultima sută de metri înaintea primului tur, ca să-l voteze românii pe Klaus Iohannis ?

Articol cu conținut publicitar

847 afișări
Imaginea articolului (P) Robert SIGHIARTĂU, Secretarul General al PNL: ”Preşedintele Iohannis  încheie primul mandat ca învingător al celei mai cumplite forme de pesedism”

Robert SIGHIARTĂU, Secretarul General al PNL: ”Preşedintele Iohannis încheie primul mandat ca învingător al celei mai cumplite forme de pesedism”

Argumentele principale au fost şi sunt acelea pe care ni le-au dat deja foarte mulţi români cu care ne-am întâlnit în aceste ultime luni. În toate localităţile României şi în diaspora. Opinia românilor contează mai mult decât orice, iar votul lor va decide. 

Oamenii îl apreciază pe Klaus Iohannis pentru că oferă siguranţă , seriozitate şi garanţia că duce România în direcţia bună, a normalităţii, pentru că este  preşedintele direcţiei bune. Cu siguranţă, oamenii foloseau această sintagmă – ”direcţia bună” - în opoziţie cu direcţia greşită în care PSD şi guvernările lui au împins România. 

Foarte mulţi îl apreciază pe preşedintele Iohannis pentru că a fost principalul opozant şi, nu de puţine ori, ultima redută în faţa asaltului extrem de puternic dat de PSD şi guvernarea lui din ultimii trei ani asupra instituţiilor, a independenţei justiţiei, a democraţiei, a economei private. A fost o luptă foarte dură pentru păstrarea parcursului occidental al României, singurul care ne aduce libertate, dezvoltare şi prosperitate. Klaus Iohannis este garantul rămânerii României alături de partenerii şi aliaţii occidentali şi a pledat cu putere pentru fructificarea şanselor istorice oferite românilor de apartenenţa la acest club select al marilor democraţii. Este respectat în toate marile cancelarii ale Lumii Libere. Foarte mulţi români au văzut, s-au convins, ştiu bine toate acestea. Tocmai de aceea sunt alături de preşedintele Iohannis care încheie primul mandat de preşedinte al României ca învingător al celei mai cumplite forme de pesedism care s-a abătut asupra României.

După atâtea cazne la care PSD a supus ţara în ultimii 30 de ani şi după ce guvernarea PSD a luat sfârşit, mulţi concetăţeni îşi spun speranţa în România normală. Ei cred că preşedintele Iohannis este cel mai în măsură să dea semnalul construirii normalităţii. Oamenii nu vor luna de pe cer, vor normalitatate. Klaus Iohannis are toate calităţile, soluţiile şi programul ca să pună bazele unei Românii normale în viitorii ani. Are acum şi partenerul de guvernare –  o guvernare PNL de tranziţie – ca să asigure, imediat ce va fi votat pentru un nou mandat de preşedinte al României, prima etapă a aducerii României pe calea normalităţii.

Campania pentru prezidenţiale s-a suprapus cu căderea guvernului Dăncilă prin moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, cu desemnarea lui Ludovic Orban să formeze un nou guvern, cu negocierile pentru cabinetul Orban şi învestirea acestuia de către Parlament. Ce-a mai rămas din campania pentru alegerile prezidenţiale, cum şi-a reevaluat PNL propria campanie şi ce credeţi că au înţeles românii din toate astea ? 

Să le luăm pe rând. Moţiunea de cenzură a fost absolut necesară. Guvernul Dăncilă nu doar că nu a demisionat după înfrângerea severă de la europarlamentare, aşa cum ar fi procedat orice executiv care respectă verdictul alegătorilor. Mai mult, aşa lipsit de legitimitate cum era , guvernul doamnei Dăncilă a pierdut şi majoritatea în Parlament.  ALDE  a ieşit de la guvernare. În loc să vină în faţa Parlamentului pentru a-şi valida echipa completată, cum o cere Constituţia, doamna Dăncilă a ales sfidarea, fuga şi aruncarea României într-o criză guvernamentală, doar ca să rămână la Palatul Victoria. Guvernarea foarte proastă a PSD s-a degradat încă şi mai mult, problemele generate de ea se acutizau cu fiecare zi tot mai mult. Succesul moţiunii de cenzură a fost o veste bună pentru România. Apoi a venit asumarea guvernării interimare de către PNL într-un moment foarte dificil . 

Acestea sunt faptele şi starea de urgenţă în care s-a acţionat pentru rezolvarea unei crize grave generate de PSD.  Românii au văzut un preşedinte al României ferm şi acţionând riguros în litera Constituţiei, în interesul României. Şi un PNL care şi-a asumat responsabilităţile de lider al Opoziţiei şi, acum, pe cele ale unui partid de guvernare într-un moment foarte greu, repet.  A fost dificil pentru noi să purtăm bătălia cu PSD pe două fronturi – la prezidenţiale şi în Parlament, dar asta contează mai puţin. Contează că voinţa exprimată foarte clar de majoritatea românilor la alegerile din 26 mai a fost îndeplinită: România a scăpat de guvernarea PSD. Şi mai contează  faptul că România are acum o guvernare democratică, parteneră cu preşedintele Iohannis.  Românii au înteles bine toate acestea, ştim din multele mesaje pe care le-am primit. Au înţeles, au apreciat faptul că ne-am asumat guvernarea şi aşteaptă seriozitate, competenţă şi responsabilitate din partea noastră, a Partidului Naţional Liberal. Suntem cât se poate de conştienţi.

M-aţi întrebat ce a mai rămas din campania prezidenţială în contextul derulării evenimentelor politice la care m-am referit. Vă răspund: totul. Tot ce au considerat candidaţii şi partidele susţinătoare că au de susţinut, de prezentat şi de oferit românilor. E adevărat, plecarea PSD de la guvernare a clarificat apele şi s-a văzut cât şi cum îşi asumă fiecare din responsabilitatea de a repara răul produs de PSD. 

Trăgând linie, cum a fost această campanie prezidenţială pentru PNL? 

 A fost în primul rând o campanie pe teren, printre oameni. Şi, mai mult ca oricând, am văzut mulţi români venind spre noi. Atât în precampanie la strângerea de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis, cât şi după aceea, în campania propriu-zisă. Oamenii veneau spre noi ca să-şi exprime susţinerea pentru Klaus Iohannis. Am observat pe teren că  opţiunile pro-Iohannis au crescut pe parcursul campaniei pentru că tot mai mulţi au realizat că ştie, se pricepe şi este cel mai în măsură să fie preşedintele României pe care a apărat-o de răul pesedist şi pe care o va aduce în normalitate. Este o realitate care ne mobilizează şi responsabilizează. Trebuie să rămânem modeşti şi cu capul pe umeri, mai ales că avem de dus şi o guvernare grea. Alegerile se câştigă doar la urne, cu votul românilor. Vom lupta pentru victoria lui Iohannis până în ultima secundă de campanie.

Care este miza alegerilor din 10 şi 24 noiembrie şi care este mesajul PNL pentru români?  

Avem şansa istorică de a schimba în bine cursul României, pentru mulţi ani de acum înainte. Este o şansă cu care o ţară se întâlneşte de puţine ori şi se întâlneşte mai ales după perioade foarte grele. 

După căderea pesedismului, România are şansa să ajungă în prima linie a Europei. Să-şi vindece pentru totdeauna rănile şi rupturile trecutului. Să fie în rând cu cele mai dezvoltate ţări. Cu instituţii puse în serviciul oamenilor. Cu oameni liberi. Cu competenţe şi talente puse la locurile pe care le merită. Cu educaţie întoarsă la marile valori. Cu capital românesc puternic şi capital străin care revine. Cu investiţii publice şi private revigorate.Cu muncă susţinută şi preţuită la adevărata ei valoare. Cu români care se întorc în patria lor. Cu copii şi tineri care au viitor în ţara lor. 

Aceasta este România normală şi ea începe cu un vot - votul pentru Klaus Iohannis! Este votul pentru cel care a apărat România de rău, a învins răul şi a făcut posibilă normalitatea.

Veniţi la vot şi votaţi Klaus Iohannis! Votaţi România normală!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici