Pöttering, lui Băsescu: Dacă ne cereţi, vă dăm sfatul nostru pentru a clădi un stat de drept

Fostul preşedinte al PE Hans Gert Pöttering, preşedinte al Fundaţiei Konrad Adenauer, i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu, miercuri, la Cotroceni, că îi va oferi, dacă acesta va dori, "sfatul şi experienţa" pentru a clădi un stat de drept.

729 afișări
Imaginea articolului Pöttering, lui Băsescu: Dacă ne cereţi, vă dăm sfatul nostru pentru a clădi un stat de drept

Pöttering, lui Băsescu: Dacă ne cereţi, vă dăm sfatul nostru pentru a clădi un stat de drept

Pöttering i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu după ce a primit "Steaua României" în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii organizată la Cotroceni, pentru "importanta decoraţie a unei Românii libere şi democratice".

El a arătat că, atunci când a fost ales în Parlamentul European, pentru prima dată, în 1979, dacă cineva i-ar fi spus că pe 9 iulie 2014, se va afla la Palatul prezidenţial din Bucureşti, şi că va primi din partea preşedintelui României o decoraţie atât de importantă, ar fi spus: "Acesta este un vis. Ar putea fi o speranţă, dar nu va fi realitate".

"Este o realitate, şi eu nu sunt important, ci importantă este dezvoltarea pe care am făcut-o în Europa, în Uniunea Europeană şi pe care aţi făcut-o în această minunată ţară şi naţiune, România", a arătat Hans Gert Pöttering.

Fostul preşedinte al Parlamentului European a mai spus că Uniunea Europeană nu este "doar o organizaţie politică", ci "o comunitate de state şi de cetăţăni, pe care îi uneşte aceleaşi valori şi principii, demnitatea umană, drepturile omului, libertatea, democraţia, ordinea publică şi pacea".

"Suntem foarte mulţumiţi pentru că aveţi un Institut care investighează crimele comuniştilor, care au condus atât de mult timp această ţară măreaţă şi putem privi numai în viitor, dacă ştim care ne este trecutul", a mai arătat Pöttering.

Preşedintele Fundaţiei Konrad Adenauer a arătat că încurajează România să continue să investigarea crimelor din perioada comunistă, pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată. El a adăugat că aceeaşi experienţă au avut-o şi în Germania, prin investigarea tuturor crimelor comise în perioada nazistă şi, mai apoi, a crimelor comise de comunişti, în est.

Hans Gert Pöttering i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu: "Noi, cei de la Fundaţia Konrad Adenauer, dorim, dacă doriţi şi dumneavoastră, dacă ne cereţi, să vă dăm sfatul nostru şi să vă împărtăşim experienţa noastră pentru a clădi un stat de drept, care este foarte important, pentru noi toţi, şi pentru a a merge, împreună, către viitorul Uniunii Europene".

"Haideţi, împreună, România, Germania şi toate celelalte state ale Uniunii Europene, să continuăm pe acest drum şi să nu-i uităm pe acei cetăţeni şi acele ţări care suferă, care sunt ameninţate de un alt stat, precum Ucraina, Moldova", a mai declarat, în discursul său, Hans Gert Pöttering.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici